Μπάιντεν: Υποχώρησε και άλλο η δημοτικότητά του – Σημάδι ήττας στις ενδιάμεσες εκλογές
Σημάδι απώλειας τουλάχιστον της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς είναι και η νέα δημοσκόπηση δύο εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, η οποία καταγράφει ακόμα μεγαλύτερη υποχώρηση της δημοτικότητας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Δύο εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (στη φωτογραφία του Jonathan Ernst/Reuters, επάνω, τον βοηθούν να βάλει το σακάκι του μετά τη λήψη της αναμνηστικής δόσης κατά της Covid-19) υποχώρησε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας χθες Τρίτη.
Το αρνητικό σενάριο
Σύμφωνα με τα ευρήματα της διήμερης έρευνας, το 39% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.
Δείτε ακόμα – Μπάιντεν: Μπορεί να πέσω νεκρός ανά πάσα στιγμή
Η χαμηλή δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν ενισχύει το σενάριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων την 8η Νοεμβρίου, αν όχι όλου του Κογκρέσου (εφόσον αποκτήσουν και τον έλεγχο της Γερουσίας).
Ακόμη όμως και με τον έλεγχο μόνο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι σε θέση να προβάλουν σθεναρά εμπόδια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν.
Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2021, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, η θητεία του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έχει σημαδευτεί από τις πληγές που άφησε στην οικονομία η παγκόσμια υγειονομική κρίση. Φέτος, η δημοτικότητά του υποχώρησε μέχρι και στο 36%, τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Η οικονομία «καίει»
Τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος Μπάιντεν επιχείρησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους γύρω από τη δέσμευση των Δημοκρατικών για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην άμβλωση, το οποίο περιορίστηκε δραστικά από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου – πριν περίπου 4 μήνες – η οποία ανέτρεψε την ετυμηγορία ορόσημο στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ».
Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες στη νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos υπέδειξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ενώ ένας στους 10 επισήμανε την εγκληματικότητα. Μόλις ένας στους 20 υπέδειξε το ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ενηλίκων, εκ των οποίων 447 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 369 δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.
Πηγή: ΑΠΕ
- «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο»: Με τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά στο θέατρο 104
- Tα διλήμματα στο τραπέζι Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές: Ο πόλεμος στο Ιράν, η συνταγματική αναθεώρηση, η ελληνική προεδρία Ε.Ε.
- Θεσμική η συνάντηση Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη – Δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης σε άλλα θέματα διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ
- Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει αστυνομικός που έσωσε 38χρονη από τα χέρια του συντρόφου της – Την χτυπούσε αλύπητα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Συναγερμός για καύσιμα και φυσικό αέριο – Επί ποδός η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων
- Διαλογισμός: Πόσα λεπτά τη μέρα μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή;
- Β. Σπανάκης: Πρώτη γραμμή οι Δήμοι για την πρόληψη πυρκαγιών–Ζητούμενο της ΚΕΔΕ η ουσιαστική ενίσχυση τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442