Καπραβέλος: Ήταν το χειρότερο καλοκαίρι με κοροναϊό – Περισσότεροι θανάτοι από πέρσι
Το αισιόδοξο στην παρούσα κατάσταση ότι το στέλεχος που μολύνει τους πολίτες τώρα δεν είναι τόσο επικίνδυνο σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές.
«Με την επιστροφή από τις διακοπές πρέπει να προσέχουμε όλοι για να μη συμβάλλουμε στην εξάπλωση της μόλυνσης στους ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες» δήλωσε για τον κοροναϊό στην ΕΡΤ ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
«Είμαστε σε φάση πάρα πολύ δύσκολη. Βιώνουμε ένα καλοκαίρι με πολλά κρούσματα. Δυστυχώς είναι το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας λόγω των πολλών κρουσμάτων και θανάτων» δήλωσε ο κ. Καπραβέλος, εκφράζοντας αντίθετη άποψη από πολλούς ειδικούς.
Περίπου 1.000 θάνατοι το καλοκαίρι
Eξηγώντας το σκεπτικό του ο κ. Καπραβέλος επισήμανε ότι όντως περνάμε μια αποκλιμάκωση του 6ου κύματος της πανδημίας αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το εξής: «Το 6ο κύμα είναι το χειρότερο καλοκαιρινό κύμα από την έναρξη της πανδημίας. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και 1.000 περίπου θανάτους το μήνα ενώ πέρυσι ήταν 500 – 600. Δεν έχει φτάσει η χώρα μου στο σημείο να λέμε αποκλιμάκωση της πανδημίας».
Υπερβολική χαλάρωση
Kαι όπως τόνισε «δεν θα πρέπει να φτάσουμε να μιλάμε για τις παράπλευρες απώλειες του τουρισμού και της οικονομίας και να μη μας καίγεται καρφί». Σύμφωνα με το ειδικό η εικόνα που αντίκρυσαν οι γιατροί στα νοσοκομεία ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.
Θα δούμε βελτίωση τον χειμώνα
Το αισιόδοξο στην παρούσα κατάσταση ότι το στέλεχος που μολύνει τους πολίτες τώρα δεν είναι τόσο επικίνδυνο σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές.
«Στην εντατική θα δούμε ένα χειμώνα που δεν θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Χρειάζεται προσοχή γιατί έχει παρέλθει η ανοσία των εμβολίων. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα» είπε. Όσον αφορά τον Κένταυρο, επισήμανε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην μας δημιουργήσει προβλήματα. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι τα εμβόλια και η αναμνηστική τέταρτη δόση.
Τι συμβαίνει με τους αιφνίδιους θανάτους
Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» και τη δημοσιογράφο Νίνα Κασιμάτη ο κ. Καπραβέλος σχολίασε και την περίπτωση του θανάτου της 18χρονης που νοσηλευόταν με πολυ-οργανική ανεπάρκεια, από άγνωστη αιτία στο Βόλο.
Ο ίδιος έκανε λόγο για «σπάνιο γεγονός» προσθέτοντας ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι πολύπλοκος: «Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να συνυπάρχουν πολλές προϋποθέσεις είτε από τα γονίδια είτε από την άμυνα του οργανισμού είτε από διάφορες παθήσεις που δυστυχώς δεν έχουν εκδηλωθεί».
Πρόσθεσε επίσης ότι «αιφνιδιαστικοί θάνατοι παρατηρούνται στην ιατρική. Με τις αναλύσεις πρέπει να δούμε τα ακριβή αίτια και να τα αποτρέψουμε. Δυστυχώς πολλές φορές όλες οι παθήσεις δεν σε προειδοποιούν».
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Συναγερμός στην Αυστραλία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες από πυροβολισμούς στην πιο γνωστή παραλία του Σίδνεϊ
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Το μόνο που θέλω, να είναι ζωντανός» λέει ο πατέρας του
- Από το Βατικανό στον Καναδά: Επιστρέφουν πολιτιστικά αντικείμενα ιθαγενών κοινοτήτων έναν αιώνα μετά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442