Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η συναίνεση του Πιερρακάκη

Η συναίνεση του Πιερρακάκη

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου

Εν μέσω έντονων πολιτικών συγκρούσεων και αυξανόμενης τοξικότητας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης σχεδόν επέτυχε το «θαύμα» της συναίνεσης. Την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να υπερψηφισθεί από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή με ρυθμίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη. Προσφερόταν ίσως το αντικείμενο, αλλά ο υπουργός αφού άκουσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ τις ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο.

Οπως εξομολογήθηκε, ξεπέρασε «τον ναρκισσισμό των μικρών διαφορών» και έτσι επέτυχε τη σπάνια στον παρόντα πολιτικό χρόνο ευρεία συναίνεση. Η στάση του εκτιμήθηκε δεόντως, ιδιαιτέρως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και ο Θανάσης Καρτερός, από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να γράψει σχετικό πόνημα, διαχωρίζοντας τον «καλό» Κυριάκο από τον «κακό» Κυριάκο.

Μάλιστα απέδωσε τη στάση του υπουργού στην πολιτική καταγωγή του, ήτοι στην προηγούμενη θητεία του στο «εργαστήρι του εκσυγχρονισμού», που τόσο απεχθάνεται η ακραιφνής Δεξιά, η οποία κατά τον Θανάση δεν θέλει τον «καλό» Κυριάκο στα πόδια της. Οπως και να έχει, ο κ. Πιερρακάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού γιατί απλούστατα είναι παραγωγικός και αποτελεσματικός μαζί, υπηρετώντας, σταθερά και οργανωμένα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και διευκολύνοντας, με τη συνεχή εισαγωγή αντιγραφειοκρατικών ψηφιακών εργαλείων, τη ζωή των πολιτών.

«Βλέπει» προσέγγιση

Πάντως δεν πρόκειται απλώς για ένα «κατσαβίδι» στην εργαλειοθήκη του Μητσοτάκη, όπως απαξιωτικά γράφει ο λιβελογράφος του Αλέξη. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είναι πάνω απ’ όλα ένας νέος οξυδερκής πολιτικός, που παρατηρεί και επισημαίνει πολύ περισσότερα από όσα συνήθως λέγει δημόσια. Εσχάτως, για παράδειγμα, εντοπίζει κοινές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ και προβλέπει επιλογές που θα φέρουν πιο κοντά τα δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα.

Αισθάνεται, βάσει όσων βλέπει και ακούει, ότι ο δικομματισμός επανακάμπτει και ακόμη πως ο κ. Ανδρουλάκης δυσκολεύεται να επιτύχει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της προγραμματικής αυτοτέλειας και σχεδόν αναγκαστικά διολισθαίνει στην ευκολία του καταγγελτικού λόγου, προσεγγίζοντας έτσι την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα. Αυτά επί του παρόντος. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης, καθώς μου φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει ρόλους πιο σύνθετους για τον παραγωγικότερο των υπουργών του, εν όψει και της μακράς προεκλογικής περιόδου που θα ακολουθήσει…

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024