Κούνεβα – Παλιοσπύρου: Συνάντηση και κατάθεση ψυχής των δύο γυναικών για τις κοινές τους εμπειρίες
Είναι δύο γυναίκες που βιώσαν αντίστοιχες τραυματικές εμπειρίες αλλά η ψυχή τους έχει τεράστιο εύρος δύναμης και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Έζησαν και οι δύο τον αφόρητο πόνο των εγκαυμάτων από καυστικό υγρό, αλλά κατάφεραν να συνεχίσουν, με κάποιον τρόπο, τη ζωή τους και αναδείχθηκαν σε σύμβολα δύναμης. Ήταν μάλλον θέμα χρόνου η Ιωάννα Παλιοσπύρου να συναντηθεί με την Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε μια συζήτηση όπου μοιράστηκαν τις τραυματικές εμπειρίες τους.
Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος της γραβάτας» στη γαλλική Βουλή: Βουλεύτριες του Μελανσόν αντιδρούν με κίνηση-ματ

Συγκίνηση μεταξύ των δύο γυναικών
Ανάμεσα στις δηλώσεις της Κούνεβα που μοιράστηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο λογαριασμό της στο Instagram, τις οποίες μπορούμε να ακούσουμε και στο σχετικό podcast, είναι:
«Είπα απλά στους εργαζομένους τα δικαιώματα τους, το αυτονόητο. Ούτε έκλεψα, ούτε σκότωσα, ούτε έκανα κάποιο σκάνδαλο. Δεν ξέρω γιατί μου έκαναν αυτή την επίθεση».

Τα χειρουργεία δεν τελειώνουν
«Έχω κάνει πάνω από 40 σίγουρα. Αυτό το υγρό καίει το κόκκαλο για 20 μέρες. Δε μπορεί να βοηθήσει κάτι για να σταματήσει το έγκαυμα. Καίει και καταστρέφει. Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».
«Εκτός από το μέτωπο, όλα τα άλλα είναι μοσχεύματα. Δε μπορώ να καταλάβω από που έρχεται ο ήχος. Έχω χάσει ένα μάτι και το άλλο υπολειτουργεί».
«Δύο πράγματα μου δίνανε δύναμη. Το παιδί μου και οι φωνές από την αυλή στο νοσοκομείο. Μαζευόντουσαν εργαζόμενοι και διαδήλωναν για μένα. Άνοιγα τα παράθυρα και τους άκουγα. Έ????? ?? ?ή?? ??? ?? ?????ώ?? ?? ????ί ???».
Να θυμίσουμε ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα διεκδικούσε καλύτερες συνθήκες εργασίας ως συνδικαλιζόμενη καθαρίστρια. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.
Η κατάθεση ψυχής της Ιωάννας για την Κούνεβα
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου γράφει γι’ αυτήν: «Η Κωνσταντίνα Κούνεβα παρότι έχει περάσει τα πάνδεινα, είναι ακόμα εδώ, μάχεται και δε σταματάει. Και εμείς τη χειροκροτάμε».
View this post on Instagram
- Ο Μαουρίτσιο Κατελάν άνοιξε τηλεφωνική γραμμή για εξομολογήσεις των αμαρτιών μας
- Στη Βουλή οι δικογραφίες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ2- Ποιους αφορά, ποια τα επόμενα βήματα
- Ρωσία: Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό τρένου
- Αυτή μπορεί να είναι η αιτία που η αρτηριακή πίεσή σας δεν πέφτει
- Η ΕΕ προειδοποιεί για «μακροχρόνιο» ενεργειακό σοκ – Εξετάζει σχέδιο για δελτίο στα καύσιμα
- Ηράκλειο: Νεκρός 65χρονος – Έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
- Ο Πάολο Μαλντίνι στο προσκήνιο για την Εθνική Ιταλίας: Το δίλημμα της FIGC και οι ισορροπίες εξουσίας
- Γιατί το ΠΑΣΟΚ ζητά εκλογές και «καρφώνει» την κυβέρνηση για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ 2
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442