Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κωνσταντίνα Κούνεβα στο MEGA - Δεν έχω συνηθίσει τον εαυτό μου στον καθρέφτη

Κωνσταντίνα Κούνεβα στο MEGA – Δεν έχω συνηθίσει τον εαυτό μου στον καθρέφτη

Όταν έμαθα για την Ιωάννα πόνεσα πάρα πολύ, χρειάστηκε χρόνος για να έρθω σε επαφή μαζί της, γιατί ήταν πολύ οδυνηρό, είπε η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Η επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ξύπνησε μνήμες από παρόμοια περιστατικά που κατά το παρελθόν είχαν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επίθεση που έγινε σε βάρος της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτού, Κωνσταντίνας Κούνεβα. Μια επίθεση με βιτριόλι που παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη.

Η κ. Κούνεβα, το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ).

Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία.

Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Σήμερα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλάει αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», για όλα όσα πέρασε, αλλά και για την επικοινωνία που έχει αποκτήσει με την Ιωάννα.

«Ο γιος μου είχε πρόβλημα στην καρδιά. Τότε είχε ξεκινήσει η κρίση στη Βουλγαρία και ήρθα στην Ελλάδα. Το 2003 άρχισα να δουλεύω σε συνεργείο καθαρισμού. Όταν ξεκίνησαν οι περικοπές αρχίσαμε να οργανωνόμαστε, κα έτσι έγινε γνωστό ότι είμαι στο σωματείο καθαριστριών και ξεκίνησαν να με απειλούν. Έστειλαν στο σπίτι εξώδικα και έκαναν σκηνικά στη μητέρα μου και το γιο μου», εξήγησε η ίδια.

«Πρέπει να ήταν μετά τις δώδεκα το βράδυ η επίθεση. Νόμιζα έτσι όπως είδα το δράστη ότι πονούσε το στομάχι του και σκέφτηκα να τον ρωτήσω τι έχει, αν θέλει βοήθεια. Εκείνος τότε σηκώθηκε και μου έριξε πάνω μου το βιτριόλι. Έμεινα άφωνη. Άνοιξα το στόμα μου από το ξάφνιασμα και έτσι μπήκε οξύ. Έτρεχα πίσω και τον ρωτούσα γιατί μου το έκανε αυτό. Ήθελα να γυρίσει να τον δω, αλλά δε γύρισε, ανέβηκε στη μηχανή και έφυγε», περιέγραψε σχετικά με την επίθεση.

«Όταν έμαθα για την Ιωάννα πόνεσα πάρα πολύ, χρειάστηκε χρόνος για να έρθω σε επαφή μαζί της, γιατί ήταν πολύ οδυνηρό. Πρώτα ήρθα σε επικοινωνία με τους γονείς της και μετά με την ίδια. Την έβλεπα φοβισμένη, και προσπάθησα να την κάνω να με εμπιστευτεί. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολη η επικοινωνία μεταξύ μας. Ούτε εγώ έχω μάθει να βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Θα πάρει χρόνο. Έχω κάνει πάνω από 40 χειρουργεία. Έχω μάθε να ζω με τις δυσκολίες. Δε με ενοχλεί», είπε η κ. Κούνεβα για την επικοινωνία της με την Ιωάννα.

«Θα έρθουν καλύτερες στιγμές, θα κάνουμε τα οράματά μας πραγματικότητα και θα συνεχίσουμε τη ζωή μας περίπου όπως παλιά», ήταν το μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε για το μέλλον.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024