Τζένη Καρέζη: Η αδημοσίευτη φωτογραφία 30 χρόνια μετά τον θάνατό της
Η Τζένη Καρέζη έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια
Η Τζένη Καρέζη έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών σαν σήμερα το 1992. Η ηθοποιός πέθανε έπειτα από τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο για τρία χρόνια.
Ο γνωστός φωτογράφος της εποχής, Κλεισθένης, απαθανάτισε τη Τζένη Καρέζη στους δρόμους της Αθήνας να χαζεύει μία βιτρίνα με ρούχα. Η αδημοσίευτη φωτογραφία αναρτήθηκε σήμερα στον λογαριασμό Studio Kleisthenis στο Ιnstagram.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας, έγραψε: «Σαν σήμερα το 1992 έφυγε από κοντά μας η μοναδική Τζένη Καρέζη. Ο Κλεισθένης τη φωτογραφίζει στους δρόμους της Αθήνας να κοιτάζει βιτρίνα με ρούχα. Αδημοσίευτη φωτογραφία».
Δείτε τη φωτογραφία
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
H Καρέζη… ξανθιά
Την Τζένη Καρέζη, την έχουμε όλοι το μυαλό μας ως τη διασημότερη μελαχρινή πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.
Υπάρχει όμως και μια περίοδος που αναγκάστηκε να βάψει τα υπέροχα κατάμαυρα μαλλιά της… ξανθά.
Στις αρχές της δεκαετίας του 60 αποφάσισε να ανεβάσει στο θέατρο την παράσταση «Ένα κουτό κορίτσι» και ο ρόλος ήθελε την πρωταγωνίστρια ξανθιά. Έτσι, η Τζένη Καρέζη έγινε κατάξανθη.
Η θεατρική παράσταση
Η Τζένη Καρέζη έπαιξε στο πλευρό του Διονύση Παπαγιαννόπουλου και του Νίκου Κούρκουλου στη θεατρική παράσταση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η οποία ανέβηκε το 1963 στο θέατρο Μετροπόλιταν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στη λεζάντα της ασπρόμαυρης φωτογραφίας διαβάζουμε: «Μια αλλιώτικη, ξανθιά Τζένη Καρέζη στο θεατρικό έργο «Ένα Κουτό Κορίτσι» το 1963 μαζί με τον Νίκο Κούρκουλο και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
«Πραγματικά κάθε φορά που βρισκόμουν μαζί του, ειδικά στη σκηνή, ήμουν ευτυχισμένη. Έχει πολλά να διδαχθεί κανείς από τον Νιόνιο- το Νιονιό μου όπως τον έλεγα. Όλα αυτά τα χρόνια τον θαύμαζα και τον αγαπούσα. Και έπειτα ήρθε η συνεργασία μας στο «Μεγάλο μας Τσίρκο», όπου πραγματικά τον ερωτεύθηκα με πάθος» είχε πει η Τζένη Καρέζη στη δεκαετία του 70 για τον ηθοποιό που υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους κινηματογραφικούς «μπαμπάδες» της».
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442