Ποιες είναι οι 8 ελληνικές σαλάτες στις καλύτερες του κόσμου
Γαστρονομικό site δημιούργησε τη λίστα με τις καλύτερες σαλάτες στον κόσμο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία οι τουρίστες επιλέγουν την χώρα μας για να περάσουν όμορφες διακοπές, εκτός από τη θάλασσα, τα πανέμορφα τοπία, τη φιλοξενία είναι και το φαγητό.
Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις παραδοσιακές συνταγές της με τα μεσογειακά υλικά και εκλεκτά προϊόντα.
Διαβάστε επίσης: Πίτσα με λιγότερες από 800 θερμίδες; Κι όμως γίνεται!

Στην κορυφή βέβαια βρίσκονται γεύσεις όπως το σουβλάκι, ο μουσακάς χωρίς να λείπουν οι σαλάτες. Η αλήθεια είναι πως οι επισκέπτες αναζητούν σαλάτες τόσο να τις δοκιμάσουν και να συνοδεύσουν το κυρίως γεύμα τους, όσο και να είναι αποκλειστικό πιάτο στη διατροφή τους.
Η ψηφοφορία
Το TasteAtlas, το οποίο πριν από λίγο καιρό είχε φτιάξει μία λίστα για ψηφοφορία με τα χειρότερα φαγητά του κόσμου, συμπεριλαμβάνοντας και κάποια από την χώρα μας, τώρα δημιούργησε έναν νέο κατάλογο, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις πιο γευστικές, πρωτότυπες, εκλεκτές και δημιουργικές σαλάτες.
Εκεί λοιπόν, η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην πρώτη 50άδα ήταν εντυπωσιακή, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ, συμπεριλαμβανόμαστε με 8 διαφορετικές σαλάτες.

Στις 13 Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία δημιουργήθηκε η εξής λίστα:
Στη θέση 2: ο ντάκος
Στη θέση 10: η ελληνική σαλάτα (χωριάτικη)
Στη θέση 15: η πατατοσαλάτα
Στη θέση 26: οι ασκορδουλάκοι
Στη θέση: 38 η τονοσαλάτα
Στη θέση: 39 η λαχανοσαλάτα
Στη θέση: 43 τα χόρτα
282 world salads: https://t.co/lFIRyqV4eC
World’s #salads ranking according to TasteAtlas audience ratings, last update. Opinions? pic.twitter.com/WLvcGomSTO— TasteAtlas (@TasteAtlas) July 12, 2022
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
- Μεγάλο πλήγμα στους Γουόριορς: Ρήξη χιαστού ο Μπάτλερ
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442