Ο Τζέιμς Χάρντεν δεν το κουνάει από τη Φιλαδέλφεια τη φετινή σεζόν και θα βρίσκεται στο πλευρό του Τζοέλ Εμπίντ, με φόντο ένα πρωτάθλημα.
Ο Αμερικανός γκαρντ αποδέχτηκε την βελτιωμένη πρόταση της ομάδας του (είχε απορρίψει την αρχική πρόταση των 47,3 εκατ. δολαρίων) και για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως αναφέρει το ESPN θα φοράει την φανέλα των Σίξερς, σε μία συμφωνία των 68,6 εκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Χάρντεν θα έχει επιλογή να μείνει ελεύθερος την δεύτερη σεζόν, ενώ θα πάρει 33 εκατ. για την πρώτη χρονιά και 35,6 εκατ. δολάρια την δεύτερη σεζόν.
Αν απορρίψει την προσφορά της δεύτερης σεζόν, τότε θα είναι free agent το επόμενο καλοκαίρι και θα μπορεί να διαπραγματευτεί ξανά για ένα νέο συμβόλαιο. Ο Χάρντεν πάντως πρόσφατα δήλωνε πως θα είναι εντάξει με το να πάρει λιγότερα χρήματα στο υπόλοιπο της καριέρας του, αρκεί να είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, κάτι που πιστεύει πως μπορεί να κάνει με την ομάδα των Σίξερς.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.