Μπάιντεν: Στο στόχαστρο οι πετρελαϊκές εν μέσω πληθωριστικού ράλι
Η συνεργασία αλλά και οι προειδοποιήσεις προς την πετρελαϊκή βιομηχανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι συνεργάζεται με αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για να ενισχύσει την παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ το επόμενο έτος, ενώ κατηγόρησε τις Big Oil ότι εκμεταλλεύονται την έλλειψη εφοδιασμού για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Ο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του δεσμευόμενος να μειώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε την Παρασκευή ότι ελπίζει να επιταχύνει την παραγωγή πετρελαίου, η οποία αναμένεται να φτάσει σε υψηλά ρεκόρ στις ΗΠΑ το επόμενο έτος.
Προειδοποιήσεις
Αλλά απηύθυνε επίσης μια προειδοποίηση προς την πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία αύξησε τα κέρδη εν μέσω υψηλών τιμών.
«Είναι επίσης σημαντικό οι βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και διύλισης σε αυτή τη χώρα να μην χρησιμοποιούν την πρόκληση που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία ως λόγο για να χειροτερέψουν τα πράγματα», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Κέρδη ρεκόρ
Η Shell ανέφερε ένα τρίμηνο ρεκόρ τον Μάιο και η Chevron Corp και η BP σημείωσαν τα καλύτερα νούμερα της τελευταίας δεκαετίας.
Άλλες μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Exxon Mobil και TotalEnergies, καθώς και ανεξάρτητοι φορείς εκμετάλλευσης σχιστόλιθου των ΗΠΑ, ανέφεραν ισχυρά αποτελέσματα καθώς οι μεγαλύτεροι παίκτες του κλάδου επικεντρώνονται σε επαναγορές μετοχών και επενδύσεις μερισμάτων.
Το αυξανόμενο κόστος έχει γίνει πολιτικός πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία αναζητεί τρόπου για να μειώσει τις τιμές.
- Erminio: Ανυπολόγιστες οι ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας, που άφησε πίσω της έναν νεκρό
- «Άρτεμις II»: Οι αστροναύτες μιλούν για την αποστολή, τη θέα της γης από ψηλά και τα… διαστημικά υδραυλικά
- Ο Νίμπο θέλει Μπαρτσελόνα και πληρώνει το buy out στην Αρμάνι!
- Ζωγράφου: Απολογείται σήμερα ο 54χρονος – Τα αίτια θανάτου μητέρας-κόρης παραμένουν απροσδιόριστα
- Κίνηση: Μεγάλη ταλαιπωρία στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς, την Μπαρτσελόνα και τον Πασκουάλ
- Ταλέντα στην Ελλάδα: To παροδικό φαινόμενο της κρίσης που τείνει να γίνει δομική πρόκληση
- Στη σκιά του πολέμου στο Ιράν – Η Ουκρανία απέναντι στην εαρινή επίθεση της Ρωσίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442