Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στον γνωστό παραγωγό

Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν: Κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στον γνωστό παραγωγό

Πρόκειται για την περίπτωση μίας γυναίκας στο Λονδίνο

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση θα βρεθεί ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Όπως μεταδίδει το ΒΒC, ο πρώην παραγωγός του Χόλυγουντ θα κατηγορηθεί για δύο περιπτώσεις άσεμνης επίθεσης εναντίον μιας γυναίκας τον Αύγουστο του 1996, στο Λονδίνο.

Μάλιστα, η Εισαγγελική Υπηρεσία του Βρετανικού Στέμματος (CPS) δήλωσε ότι εξουσιοδότησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία να απαγγείλει τις κατηγορίες στον άλλοτε μεγιστάνα του Χόλυγουντ, έπειτα από επανεξέταση των στοιχείων.

«Το CPS εξουσιοδότησε τη Μητροπολιτική Αστυνομία να κατηγορήσει τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για δύο κατηγορίες για άσεμνη επίθεση εναντίον μιας γυναίκας τον Αύγουστο του 1996. Έχουν εγκριθεί κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, μετά από εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της», τόνισε η Ρόζμαρι Έινσλι.

Σημειώνεται, ότι ο Γουαϊνστάιν ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών στο Λος Άντζελες, ενώ περιμένει τη δίκη για 11 επιπλέον κατηγορίες.

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 το εφετείο της Νέας Υόρκης επικύρωσε την καταδίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς, απορρίπτοντας την έφεση του, η οποία βασιζόταν στο επιχείρημα ότι η δίκη ήταν «στημένη» εις βάρος του.

«Απορρίπτουμε τα επιχειρήματα του κατηγορούμενου και επιβεβαιώνουμε την καταδίκη σε όλα της τα σημεία», αναφέρεται στην σχετική ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς εφετείου.

Ο 70χρονος καταδικάστηκε το Φεβρουάριο του 2020 για δύο από τις πέντε κατηγορίες κακουργηματικών πράξεων σεξουαλικού περιεχομένου.

Αίτηση για αποφυλάκιση θα μπορέσει να κάνει μετά το 2040.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024