Δρακόντεια είναι τα μέτρα στο Εφετείο Λαμίας, όπου σήμερα πραγματοποιείται, η νέα δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ως προς το ουσιαστικό θέμα της αναγνώρισης ελαφρυντικών ή όχι.
Η υπόθεση έρχεται μετά από αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της απόφασης του Εφετείου Λαμίας που τον καταδίκασε μεν για Ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δέχτηκε δε την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, που οδήγησε στην επιβολή ποινής 13 ετών κάθειρξης και στην αποφυλάκισή του.
Δείτε βίντεο με την άφιξη του Επαμεινώνδα Κορκονέα στο εφετείο:
Έξω από το Εφετείο,συμφωνα με το lamiareport.gr, έχουν μαζευτεί και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.