Την αίτηση αναίρεσης είχε καταθέσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, δεν πρόβαλλε καμία αντίσταση τη στιγμή της σύλληψης του, ενώ φάνηκε να μη γνωρίζει ότι είχε ήδη εκδοθεί η απόφαση. Να σημειωθεί, ότι μετά την αποφυλάκιση του, το 2019 διέμενε στην περιοχή της Στούπας στη Μεσσηνία.
Αυτή τη στιγμή κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομική Διεύθυνσης Μεσσηνίας και αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του:
Συνελήφθη, χθες (18.3.2022) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, προκειμένου να συνεχισθεί η εκτέλεση πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκισης 15 μηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59