Βρετανία: Ενας στους τέσσερις παραλείπει γεύματα λόγω της ακρίβειας
Οι περισσότεροι Βρετανοί αναμένουν ότι οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής στη Βρετανία ανάγκασε δύο στους τρεις πολίτες να σβήσουν τη θέρμανση στα σπίτια τους, σχεδόν τους μισούς να οδηγούν λιγότερο ή να αλλάξουν σουπερμάρκετ και περίπου έναν στους τέσσερις να παραλείπει γεύματα, σύμφωνα με μια έρευνα.
Μεταξύ των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα, ένας στους τρεις είπε ότι πρόσφατα παραλείπει γεύματα λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, ανέφερε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos. Η ανησυχία για τις πληθωριστικές πιέσεις βρίσκεται σε υψηλό 30ετίας και οι περισσότεροι Βρετανοί αναμένουν ότι οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης θα αυξηθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Περισσότερο άγχος
«Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές προβλέψεις, ίσως υπάρξει περισσότερο άγχος στον ορίζοντα» ανέφερε ο Γκίντεον Σκίνερ, ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών ερευνών της Ipsos. «Θα διατηρηθεί η πίεση στην κυβέρνηση ώστε να γίνουν περισσότερα βήματα για να στηριχθεί ο κόσμος», πρόσθεσε.
Πληθωρισμός 9,1%
Τα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Τετάρτη εκτιμάται ότι θα δείξουν ότι ο πληθωρισμός έφτασε το 9,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα με οικονομολόγους που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Reuters, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 10% εντός του έτους.
Μια άλλη δημοσκόπηση του YouGov δείχνει ότι το 72% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει κακή τη διαχείριση των οικονομικών θεμάτων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με πέρσι.
- «Μετρητά για να κρατήσετε μετανάστες» – Το deal της Ευρώπης με τους μεσανατολίτες ηγέτες
- Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»
- Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones κατά του Κιέβου
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
































![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442