Το #χαμογελο_του_παιδιου στην περιοχή στέλνει τα παιδιά του στο κοντινό σχολείο. Παιδιά που έχουν περάσει όσα δεν θα έπρεπε να περνάει κανείς. Κι όμως οι δασκάλες μας λένε για τη διαφορά που βλέπουν από τη μία χρονιά στην άλλη που επανέρχεται το χαμόγελό τους. Κανονίστε 🤬
— ναи∂α #ѕумραи_gαмιєѕαι (@amy4sanity) May 16, 2022
Έχω μαθητές από το χαμόγελο ξέρω τι υπεύθυνη δουλειά γίνεται, το χαμόγελο των παιδιών σας εντός κ εκτός δομών…. είμαστε στο πλευρό σας…#χαμογελο_του_παιδιου
Που είναι οι ορδές των ακαου που έκαναν καθημερινό τρεντ την Πισπιρίγκου και την Πατρα και το φως στο τούνελ παγκόσμιο τρεντ με χιλιάδες τουι; Ξέρετε πόσα παιδάκια κινδυνεύουν τώρα; Ή επειδή δεν το δείχνουν τα κανάλια μάλλον δεν είναι αρκετά σοβαρό το θέμα; #χαμογελο_του_παιδιου
— ναи∂α #ѕумραи_gαмιєѕαι (@amy4sanity) May 16, 2022
Επειδή έλειπα δεν κατάλαβα. Θα κλείσουν το #χαμογελο_του_παιδιου ; Θα κλείσουν τα ΣΠΙΤΙΑ του #χαμόγελο_του_παιδιου; Και τα παιδιά τι; πού; Στα γνωστά ορφανοτροφεία του 80; στοιβαγμένα σε θαλάμους; σούζα και φοβισμένα; Κάθε άλλο παρά σπίτι;
Σημειώνεται πως χτες ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος καταγγέλλει ότι τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού απειλούνται με λουκέτο, εξαιτίας όσων προβλέπουν οι όροι λειτουργίας φορέων Κοινωνικής Προστασίας, ενώ κατηγόρησε την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου για προσπάθεια «διάλυσης μιας οικογένειας».
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για τον ίδιο να «διαχειριστεί ότι μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που να θέλει να κάνει κακό σε αυτόν τον φορέα και μάλιστα κάποιος που είναι ειδικός σε αυτές τις καταστάσεις», ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κοίταξε να βάλει λουκέτα σε ιδιωτικά κτήρια και να αφήσει στο απυρόβλητο τα δημόσια και τα εκκλησιαστικά. «Προσπαθήσαμε να πείσουμε με προτάσεις την κυβέρνηση για τα κτηριακά και τη λειτουργία και μάλιστα είχε ανακοινωθεί από την ίδια την υφυπουργό ότι τα σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας -που θα πρέπει να αδειοδοτηθούν- είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για παιδιά που η οικογένειά τους είναι σε κρίση».
Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο ότι αύριο μπορεί κάποιος υφιστάμενος της κ. υφυπουργού μαζί με αστυνομικούς να περάσει και να προχωρήσει στη σύλληψη του ίδιου, γιατί, απλά, όπως τόνισε: «Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας δεν έχουν άδεια!».
Για μια οικοδομική παρατυπία μπορεί να κλείσει μία οικογένεια
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού με καυστικό επεσήμανε ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίζεται «σαν θεά της παιδικής προστασίας» και την ίδια ώρα «για μια οικοδομική παρατυπία κλείνει μια τεράστια οικογένεια με 500 εργαζόμενους και 4.000 εθελοντές».
«Μιλήσαμε με την κ. Μιχαηλίδου και η ίδια ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετήσουμε τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας. Τώρα ο καινούριος νόμος λέει -σε άλλη διάταξη άλλου υπουργείου- ότι συλλαμβάνεσαι, πληρώνεις 100.000 ευρώ πρόστιμο, ξανά άλλα τόσα λεφτά και στη συνέχεια έχει δικαίωμα η υφυπουργός και όχι η δικαιοσύνη να καθαιρέσει το διοικητικό συμβούλιο. Και όλα αυτά για μια οικοδομική παρατυπία ή οτιδήποτε άλλο κρίνει ένα άτομο που εμφανίζεται σαν θεά της παιδικής προστασίας και μπορεί να κλείσει όλο το χαμόγελο του παιδιού», ανέφερε.
Ο κ. Γιαννόπουλος διερωτήθηκε σε έντονο ύφος «αν τη δική σας οικογένεια πάει κάποιος να τη διαλύσει, τι θα κάνετε; θα σηκώσετε τα χέρια;» και συνέχισε ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν επιχείρησαν να βλάψουν το Χαμόγελο του Παιδιού.
«Δεχόμαστε 250.000 κλήσεις τον χρόνο και το 54% συμβουλευτικής είναι πλέον από παιδιά», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στην αυτοκτονία του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια, υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου που παράγει ο Φορέας. «Πρόσφατα αυτοκτόνησε ένα 12χρονο παιδί. Δεχόμασταν κάθε μέρα μια κλήση για αυτοκτονικό ιδεασμό εφήβου. Με αυτά πρέπει να ασχολούνται οι πάντες και αντί για αυτό ασχολούμαστε με το πώς θα κλείσουμε το Χαμόγελο, γιατί ενοχλούμε. Τι κάναμε; Ούτε πάμε αντίθετα στο κράτος. Η περιουσία μας είναι τα παιδιά», δήλωσε.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.