Στη ρύθμιση για τον συμψηφισμό των χρεών των αγροτών, που θα ψηφιστεί την Τρίτη στη Βουλή, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.
«Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια οφειλές των αγροτών είτε από φυσικά πρόσωπα- αγρότες είτε από συνεταιρισμούς και δίνεται η δυνατότητα με μια τροπολογία που κατατέθηκε και θα συζητηθεί στη Βουλή, να συμψηφίζονται οι εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του Δημοσίου μέσα από μελλοντικές ενισχύσεις, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα», εξήγησε.
Τόνισε δε ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά μόνο σε χρέη προς το Δημόσιο και όποιος αγρότης δε χρωστά, θα πάρει κανονικά την ενίσχυση, η οποία θα δοθεί.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι αύριο, Δευτέρα, θα δοθούν στους κτηνοτρόφους ενισχύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ για τις ζωοτροφές.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για εθνικό σχέδιο μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, επισήμανε ότι «μένω στη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι αν δε δοθεί ευρωπαϊκή λύση, θα πάμε σε ένα πιο ενισχυμένο δικό μας σχέδιο, γιατί η αύξηση της τιμή του ρεύματος δεν μπορεί να επηρεάζει έτσι επιχειρήσεις και νοικοκυριά».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας