Goldman Sachs: Πώς κέρδισε 300 εκατ. δολ. από την έκρηξη του πληθωρισμού
Επενδυτικές ευκαιρίες δημιουργεί η αύξηση των τιμών
Μπορεί η εκρηκτική άνοδος στις τιμές να «ψαλιδίζει» κέρδη και εισοδήματα και πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που κέρδισαν εκατοντάδες εκατομμύρια εκμεταλλευόμενοι του πληθωριστικό κύμα που μαστίζει την Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, οι traders της Goldman Sachs Group Inc. έχουν κερδίσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο από τις συναλλαγές σε ομόλογα και παράγωγα που συνδέονται με τον πληθωρισμό, ποσό περίπου διπλάσιο από τον απολογισμό της ίδιας περιόδου πριν από ένα χρόνο.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι traders της τράπεζας κέρδισαν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους από συναλλαγές με βάση το ευρώ, μια αγορά που έχει εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού μετά το lockdown μπορεί να έχει προκαλέσει μια παγκόσμια κρίση κόστους ζωής, αλλά έχει μετατραπεί σε χρυσωρυχείο για τους επενδυτές που επικεντρώνονται στον πληθωρισμό. Η Goldman Sachs κέρδισε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια από τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις για όλο το 2021, διπλάσιο από ό,τι η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια, ανέφερε το Bloomberg τον Φεβρουάριο.
Ο Σεμπάστιαν Χάουελ, εκπρόσωπος της Goldman Sachs στο Λονδίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει.
- Αγρότες: Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τρακτέρ από τη βόρεια Ελλάδα – Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις
- Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Αυξημένη κίνηση σε Κηφισίας, Μεσογείων, Αττική Οδό
- «Ακριβοί στα πίτουρα, φτηνοί στο αλεύρι»: Κακουργήματα στα μπλόκα, πλημμελήματα στις υποκλοπές
- Πιερρακάκης: Τα μεγάλα αγκάθια για την ελληνική οικονομία και τι σημαίνει η εκλογή του στο Eurogroup
- Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442