Μαριούπολη: Η Ρωσία προχωράει για την κατάληψη της πόλης, σύμφωνα με αμερικάνικο think tank
Η Μαριούπολη αποτελεί τον μεγάλο στόχο των ρωσικών στρατευμάτων στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.
Πρόοδο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Μαριούπολη «βλέπει» το think tank Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).
Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σταθερή πρόοδο στην πολιορκημένη νότια πόλη Μαριούπολη, εισερχόμενες στην κεντρική περιοχή της πόλης στις 24 Μαρτίου.
Η πόλη – λιμάνι, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη ρωσική εκστρατεία, έχει περικυκλωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα από τις αρχές Μαρτίου.
Η κατάσταση στην πόλη ολοένα και χειροτερεύει
Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται στη Μαριούπολη, οι τοπικές ουκρανικές αρχές εγκατέλειψαν την πόλη για να συντονίσουν καλύτερα τις περιφερειακές επιχειρήσεις, αναφέρει το ISW, το οποίο είναι ανεξάρτητο think tank με έδρα τις ΗΠΑ.
Το ISW σημειώνει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο και έπληξαν ένα σημείο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, ενώ εξασφάλισαν ότι τα στρατεύματά τους προχώρησαν σε αρκετά σημεία στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.
Το Ινστιτούτο υπογράμμισε, επίσης, την πετυχημένη επίθεση της Ουκρανίας σε ρωσικά πλοία στο κατεχόμενο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία ανάγκασε τα ρωσικά στρατεύματα να αμυνθούν βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κίεβο και εμπόδισε τη Ρωσία να περικυκλώσει την περιοχή του Τσερνίχιβ.
Δείτε τον σχετικό χάρτη
Watch #Russia’s campaign in #Ukraine stall in this time-lapse of @TheStudyofWar and @criticalthreats mapping of the war in Ukraine. pic.twitter.com/teOD4EzY8L
— ISW (@TheStudyofWar) March 25, 2022
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)










![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442