Ο αντισυνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, γνωστός και ως… «Χασάπης», που υπηρετεί και ως διοικητής του ρωσικού εθνικού κέντρου για την άμυνα από το 2014, ταυτοποιήθηκε ως ο υπεύθυνος για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, ενώ ήταν αυτός που ζήτησε από τους στρατιώτες της Ουκρανίας να παραδοθούν.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Μιζίντσεφ ήταν πιθανότατα αυτός που έδωσε την εντολή για τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου, του δημοτικού θεάτρου, όπως και για την καταστροφή ολόκληρων περιοχών στη Μαριούπολη.
Ο Olexander Scherba, πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστρία τού έδωσε το όνομα «χασάπης», ενώ η Oleksandra Matviichuk, διευθύντρια του ουκρανικού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα κινήσει διαδικασίες ώστε να αντιμετωπίσει ο αντισυνταγματάρχης κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.
https://youtu.be/5rK23JJKdb0
Τι συνέβη στο Χαλέπι της Συρίας
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Mikhail Mizintsev πιθανότατα συμμετείχε ως διοικητής των ρωσικών δυνάμεων και στην πολιορκία του Χαλεπίου, στη Συρία.
Η πολιορκία της πόλης από τις ρωσο-συριακές δυνάμεις, στην προσπάθεια τους να εκδιώξουν τους αντάρτες του FSA, διήρκεσε συνολικά 4 χρόνια.
Η πιο έντονη περίοδος ήταν στα τέλη του 2016, όταν περικυκλώθηκε το ανατολικό μέρος της πόλης, ενώ στα σπίτια τους βρίσκονταν 270.000 άμαχοι. Ακολούθησαν σφοδροί βομβαρδισμοί επί μήνες, ενώ οι ρωσο-συριακές δυνάμεις κατέλαβαν τελικά την πόλη με έφοδο αρμάτων και στρατιωτών.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.