Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες δηλώσεις της εγκύου που γλίτωσε από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες δηλώσεις της εγκύου που γλίτωσε από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο

Η έγκυος από τη Μαριούπολη, Mariana Vishegirskaya, περιγράφει καρέ - καρέ τη στιγμή της επίθεσης

Τον γύρο του κόσμου έκαναν πριν μερικές ημέρες φωτογραφίες μίας εγκύου γυναίκας, η οποία με αίματα στο πρόσωπο δραπετεύει από μαιευτήριο στη Μαριούπολη, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το κτίριο από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ίδια είχε μπει στο στόχαστρο της Ρωσίας και ιδιαίτερα της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο, που την κατηγορούσε ότι υποκρινόταν το θύμα.

Η ρωσική πρεσβεία, ισχυρίστηκε πως οι φωτογραφίες που δείχνουν την τραυματισμένη έγκυο είναι ψεύτικες και προϊόν παραπληροφόρησης. Υποστήριζε μάλιστα ότι δεν είχε αίματα αλλά μέικ απ και δεν ήταν έγκυος, βασισμένη στο γεγονός ότι η κοπέλα είναι μοντέλο και influencer. Το twitter αποφάσισε να διαγράψει την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο για το περιστατικό στη Μαριούπολη.

Την επόμενη ημέρα η Mariana Vishegirskaya έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όπως μετέδωσε η Ουκρανή δημοσιογράφος Olga Tokariuk, με τη γυναίκα να περιγράφει καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης αλλά και τι συνέβαινε στον θάλαμο όπου βρισκόταν όταν ξεκίνησε ο βομβαρδισμός.

Κρατώντας στην αγκαλιά της το νεογέννητο κοριτσάκι της, η Mariana είπε: Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Νο3 στη Μαριούπολη. Ήμασταν ξαπλωμένες στους θαλάμους, όταν άρχισαν να σπάνε τζάμια και να γκρεμίζονται οι τοίχοι. Δεν ξέραμε πώς έγινε. Ήμασταν στους θαλάμους και κάποιοι είχαν τον χρόνο να προστατευτούν και κάποιοι όχι.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024