Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η τραυματισμένη έγκυος από τον βομβαρδισμό είναι ψέμα, λένε οι Ρώσοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η τραυματισμένη έγκυος από τον βομβαρδισμό είναι ψέμα, λένε οι Ρώσοι

Ο βομβαρδισμός του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή. Ωστόσο οι Ρώσοι λένε ότι πρόκειται για fake news

Και οι Ρώσοι δεν αναφέρονται στον βομβαρδισμό αυτόν καθαυτόν. Αυτό το παραδέχονται. Λένε όμως ότι το μαιευτήριο στη Μαριούπολη είχε εκκενωθεί από τις 28 Φεβρουαρίου. Η εκκένωση άρχισε στις 24 και 4 μέρες μετά ολοκληρώθηκε.

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι από την 1 Μαρτίου στο μαιευτήριο είχαν εγκατασταθεί μονάδες από τους ακροδεξιούς των ταγμάτων του Αζόφ. Αυτούς λένε ότι βομβάρδισαν και όχι έγκυες και μικρά παιδιά.

Η Ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο μάλιστα ανεβάζει συνεχώς πληροφορίες στο twitter, για τον βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Οι Ρώσοι λένε ότι στις φωτογραφίες είναι ηθοποιοί και οι χρήστες του twitter, έχουν εξαγριωθεί. Τους καθυβρίζουν και μιλούν ότι το βαρέλι τους δεν έχει πάτο και πως δεν έχουν καθόλου ανθρωπιά μέσα τους.

Ο Λαβρόφ και η Ζαχάροβα

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ αλλά και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, που είπε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης».

Οι Ρώσοι επίσης διοχετεύουν διάφορες πληροφορίες για το περιστατικό, όπως ότι η κοπέλα «τραυματίας» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) είναι μοντέλο – ηθοποιός και δημοφιλής beauty blogger στη Μαριούπολη .

Το όνομά της είναι Marianna Podgurskaya. Η κοπέλα είναι πράγματι έγκυος, – λένε –  αλλά δεν μπορούσε να «νοσηλευτεί» (τα εισαγωγικά των Ρώσων) στο μαιευτήριο, το οποίο βρισκόταν υπο κατοχή από το τάγμα Αζόφ και δεν υπήρχε προσωπικό.

Λένε επίσης ότι είναι η ίδια κοπέλα που βλέπουμε ξαπλωμένη στο φορείο με άλλα ρούχα, αλλά και όρθια να κατεβαίνει τις σκάλες και να περπατά μετά στον προαύλιο χώρο.

Ενώ καταγγέλλουν πως τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο φωτογράφος Yevgeny Maloletka , ο οποίος συνεργάζεται στενά με δυτικά πρακτορεία ειδήσεων και είναι γνωστός για την αντιρωσική ρητορική του. Επαναλαμβάνουμε αυτά διοχετεύουν οι Ρώσοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024