Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καναδός ελεύθερος σκοπευτής – θρύλος, στο πλευρό των Ουκρανών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καναδός ελεύθερος σκοπευτής – θρύλος, στο πλευρό των Ουκρανών

Ο Καναδός ελεύθερος σκοπευτής θεωρείται θρύλος και έχει πολεμήσει τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ κατά του Ισλαμικού κράτους.

Το όνομα του το ξέρουν μόνοι οι συνάδελφοι του και οι διοικητές του στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι υπόλοιποι τον ξέρουν σαν «Wali». Είναι ένας ελεύθερος σκοπευτής θρύλος ο οποίος έχει επιβεβαιωμένα σκοτώσει εχθρό από απόσταση 3.540 μέτρων.

Ο Wali τώρα συγκλονισμένος από το δράμα των Ουκρανών, έφυγε από την πατρίδα του τον Καναδά μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του από το 22ο Βασιλικό Σύνταγμα, και βρίσκονται στην παγωμένη Ουκρανία όπου πολεμούν τους ρώσους.

Ο Wali άφησε στον Καναδά την οικογένεια του και όπως λένε οι Ουκρανοί είναι ένας από τους 20.000 εθελοντές που έχουν αφήσει τις πατρίδες τους για να πάνε να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Έπρεπε να πάω»

Ο ίδιος ο Wali είπε στη γαλλόφωνη έκδοση του Καναδικού La Presse πως ένας φίλος του που οργανώνει πομπές ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως εκεί χρειάζονται έναν ελεύθερο σκοπευτή: «Είναι σαν ένας πυροσβέστης όταν ακούει το συναγερμό. Έπρεπε να φύγω».

Ο Wali μίλησε και στο CBS – χωρίς να αναφέρει το όνομα του παρά μόνο την ιδιότητα του- για το πώς τους υποδέχτηκαν εκείνων και τους 3 συναδέλφους του οι Ουκρανοί στρατιώτες, όταν πέρασαν τα σύνορα και παρουσιάστηκαν.

«Μας χαιρετούσαν όλους εγκάρδια και φωτογραφίζονταν μαζί μας. Ήταν τόσο χαρούμενοι που μας είχαν. Γίναμε αμέσως φίλοι» Και συνέχισε λέγοντας πόσο έχει συγκλονιστεί από το δράμα των ανθρώπων: «Θέλω να τους βοηθήσω. Είναι τόσο απλό. Πρέπει να βοηθήσω γιατί υπάρχουν άνθρωποι εδώ που βομβαρδίζονται μόνο και μόνο επειδή θέλουν να είναι Ευρωπαίοι και όχι Ρώσοι»

@sannishub SLAVA🇺🇦🤝🇨🇦#nato #british #britsharmy #slavaukraine #sannishub #sniper #wali #slava #canada ♬ Slava Ukraine – WAZZAGG

«Πριν μια εβδομάδα» είπε, «ήμουν με την οικογένεια μου στον Καναδά. Τώρα αρπάζω αντιαρματικά βλήματα σε μια αποθήκη για να σκοτώσω. Αυτή είναι η πραγματικότητά μου αυτή τη στιγμή»

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024