Τζόνσον σε Ζελένσκι: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ενίσχυσης της άμυνας της Ουκρανίας
Οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπρεντ Ρενό και αμέτρητων ακόμα αθώων Ουκρανών καθώς και την απαγωγή των δημάρχων του Ντνιπορούντνι και της Μελιτόπολης», όπως αναφέρει το γραφείο του Τζόνσον.
Η Βρετανία θα συνεχίσει να αναζητεί περισσότερους τρόπους για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας, είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της, μεταξύ άλλων στη συνάντηση των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας JEF (Joint Expeditionary Force) την Τρίτη στο Λονδίνο, ώστε να εξετάσουν περισσότερες επιλογές για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Επίσης, οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπρεντ Ρενό και αμέτρητων ακόμα αθώων Ουκρανών καθώς και την απαγωγή των δημάρχων του Ντνιπορούντνι και της Μελιτόπολης», όπως αναφέρει το γραφείο του Τζόνσον.
Ο Ζελένσκι ανέφερε στο Twitter ότι είχε σήμερα επικοινωνία με τον Μπόρις Τζόνσον αλλά και τον πρωθυπουργό της Τσεχίας.
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, συζήτησαν για τις μάχες που δίνει ο ουκρανικός λαός απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα καθώς και για τις εγκληματικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων.
«Ευχαρίστησα τους εταίρους μας για τη σημαντική τους στήριξη. Την εκτιμούμε», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας εκ νέου.
Held talks with 🇬🇧 PM @BorisJohnson and 🇨🇿 PM @P_Fiala. Talked about 🇺🇦 people’s struggle against Russian aggression, about Russia’s criminal attacks on civilians. Thanked the partners for their important support. We appreciate it. #StopRussia
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 13, 2022
- Ο κίνδυνος για γενετικές μεταλλάξεις και οι έλεγχοι των δοτών σπέρματος – Ο αριθμός απογόνων ανά δότη
- «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα: Το Μιούζικαλ»: Το μαγικό παραμύθι στο θέατρο Αθηνών
- Γιατί δεν ήταν έκπληξη ο υποβιβασμός του Σιδηρόπουλου
- Συνταγή: Φαλάφελ από παντζάρια και σάλτσα από ταχίνι
- Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων την ώρα που ο Τραμπ «μπούχτισε από τις συναντήσεις»
- Οι ανοιχτές «πληγές» και οι αβεβαιότητες του προϋπολογισμού
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




























![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442