Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Για τη μεγάλη μάχη θωρακίζονται οι κάτοικοι της Οδησσού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για τη μεγάλη μάχη θωρακίζονται οι κάτοικοι της Οδησσού

Κάθε δρόμος της πόλης έχει γεμίσει με οδοφράγματα… Ξύλα, σίδερα και σακιά με άμμο, που ετοιμάστηκαν από εθελοντές που δούλευαν νυχθημερόν, έχουν στηθεί, αναμένοντας τη ρωσική εισβολή.

Τις αγωνιώδεις προετοιμασίες των κατοίκων της Οδησσού που μετατρέπουν την περιοχή σε οχυρό, στήνοντας οδοφράγματα, κατέγραψε το MEGA, ενώ αίσθηση προκαλεί η εικόνα με τα σακιά που βάζουν σε αγάλματα για να τα προστατέψουν από το μένος του εισβολέα.

Με τις προειδοποιητικές σειρήνες να χτυπούν δύο φορές τα ξημερώματα, η Οδησσός βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Η πόλη έχει μετατραπεί σε οχυρό. Πάνοπλοι στρατιώτες παντού. Το βλέμμα όλων στραμμένο στις επόμενες κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Κάθε δρόμος της πόλης έχει γεμίσει με οδοφράγματα… Ξύλα, σίδερα και σακιά με άμμο, που ετοιμάστηκαν από εθελοντές που δούλευαν νυχθημερόν, έχουν στηθεί, αναμένοντας τη ρωσική εισβολή.

Οι στρατιώτες με τα όπλα στα χέρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την πόλη τους. Σε κάθε σημείο της Οδησσού υπάρχουν περιπολίες ενώ όσοι περνάμε από τα οδοφράγματα ελέγχονται.

«Κάθε πόλεμος είναι μία καταστροφή. Είναι καταστροφή για τη χώρα μας και ελπίζουμε να τελειώσει άμεσα» ανέφερε ένας στρατιώτης.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε νεότερη ενημέρωση του σήμερα επεσήμανε ότι Ρώσοι στρατιώτες προελαύνουν από την Κριμαία με κατεύθυνση προς την Οδησσό.

Σε πολεμική ετοιμότητα

Ο απεσταλμένος του MEGA, βρίσκεται στην «καρδιά» της Οδησσού σε εμπορικό κέντρο το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο όπου συγκεντρώνονται οι προμήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό αλλά και από απλούς πολίτες για τον στρατό.

Οι εθελοντές δουλεύουν πυρετωδώς.

«Σήμερα 18η ημέρα του πολέμου εδώ συγκεντρώνεται όλη η βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και ό, τι άλλο φέρνει κάποιος πολίτης που θέλει να βοηθήσει το στρατό. Εδώ μαζεύουν όλες τις κούτες και τα ξεχωρίζουν» ανέφερε ο δημοσιογράφος του MEGA.

Τα πράγματα καταγράφονται, αποθηκεύονται και στέλνονται εκεί που τα χρειάζονται οι στρατιώτες.

«Ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο βλέπουμε τη διαλογή και τη συσκευασία. Σε αυτό εδώ το σημείο ήδη έχουν ξεχωρίσει τα πράγματα, έτσι όπως πρέπει να πακεταριστούν και σε αυτό το σημείο συγκεντρώνονται. Παράδειγμα εδώ είναι τα φρούτα, κάποιες σάλτσες και κάποιες κονσέρβες. Άμα κοιτάξουμε όμως γύρω γύρω, σε όλο αυτόν τον πρώτο όροφο, υπάρχουν τα πάντα από τσάντες μέχρι και απορρυπαντικά, μέχρι και κάποια μαντηλάκια. Ό, τι μπορεί να χρειαστεί ο στρατός που βρίσκεται στο μέτωπο ή σε επιφυλακή» συμπλήρωσε ο ανταποκριτής του MEGA από την Οδησσό.

Σε μία πόλη που οχυρώνεται πυρετωδώς, υπό το φόβο της ρωσικής εισβολής, ο ήχος των πλήκτρων του πιάνου, για μερικά δευτερόλεπτα, φέρνει μνήμες ειρήνης.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024