Ηράκλειο Κρήτης: Τα ελαιόδεντρα της κοινότητας που θεραπεύεται
Ξεκίνησε στο Ηράκλειο η καλλιέργεια 2.800 ελαιόδεντρων από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων σε μια ουσιαστική δράση από τον δήμο Ηρακλείου που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως μια από τις κορυφαίες καλές πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων του Ηράκλειο Κρήτης, από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – «Αριάδνη». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ – «Αριάδνη», για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.
Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Ηρακλείου υπέγραψε σύμβαση με το ΚΕΘΕΑ η οποία προβλέπει:
Κρήτη-2800 Ελαιόδεντρα θα προσφέρουν τον καρπό τους προς επούλωση των πληγών εξαρτημένων ατόμων
– Δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη στον Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα» στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).
– Το ΚΕΘΕΑ θα απασχολεί στην καλλιέργεια και στην συγκομιδή ωφελούμενους του Κέντρου αλλά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.
– Το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας , το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή στην υλοποίηση των στόχων του και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό και στην Κοινότητα Κάτω Ασιτών το 25% του ακινήτου στην Ιεράπετρα (το ακίνητο κληροδοτήθηκε εκεί).

Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου βρέθηκε στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ – «Αριάδνη» Μιχάλη Σκουλά καθώς και με τους ωφελούμενους του Κέντρου , οι οποίοι του εξέφρασαν την χαρά τους για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων, μια διαδικασία που βοηθά ουσιωδώς την προσπάθειά τους για επανένταξη.
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ να εργάζονται με τόση όρεξη και τόσο κέφι. Αυτό είναι άλλωστε το βασικό ζητούμενο: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των συμπολιτών μας που το χρειάζονται».
- Λεωφορείο με Βρετανούς τουρίστες βγήκε εκτός δρόμου στην Ισπανία – Ένας νεκρός και 27 τραυματίες
- Εκτός δράσης και πάλι ο Λαουτάρο Μαρτίνες με θλάση στη γάμπα
- Κεσσές για υποκλοπές: Λαμπάδα πρέπει να ανάψει ο Λαβράνος στον κουμπάρο του Γρηγόρη Δημητριάδη
- Φίλοι εναντίον φίλων – Σπάνιος «εμφύλιος πόλεμος» δίχασε τη μεγαλύτερη ομάδα χιμπατζήδων
- Ένα γράμμα του DNA αρκεί για να μετατρέψει θηλυκά έμβρυα σε αρσενικά
- Ο Τραμπ ακύρωσε ό,τι ονειρεύεται κάθε λογικός πρόεδρος: Καλούς πράκτορες και ακριβείς πληροφορίες για το Ιράν
- Οι τελευταίες «δουλειές» που έκανε ο Κώστας Τσιάρας, πριν κλείσει την πόρτα του ΥΠΑΑΤ
- Στο «στόχαστρο» και της Μίλαν ο Καρέτσας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-136x85.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442