Απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Γυναίκες από σωματεία εργαζομένων, συνδικάτα καθώς και φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και πρόσφυγες έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Σε εξέλιξη θα βρίσκονται όλη την ημέρα δυναμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας στο πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με κεντρικά αιτήματα να μπει ένα τέλος στην έμφυλη βία και να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία.
Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς γυναίκες κατέβηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και τίμησαν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Γυναίκες από σωματεία εργαζομένων, συνδικάτα καθώς και φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και πρόσφυγες έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Βασικό σύνθημα της φετινής συγκέντρωσης, είναι «παλεύουμε, διεκδικούμε, απεργούμε» ενώ έγινε ειδική αναφορά στις γυναίκες της Ουκρανίας που δοκιμάζονται λόγω της ρωσικής εισβολής.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας