Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι έμφυλες διακρίσεις που εκμηδενίζουν προσωπικότητες

Οι έμφυλες διακρίσεις που εκμηδενίζουν προσωπικότητες

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, έστειλε το δικό του μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. «ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν καταφέραμε να γίνουμε ασπίδα τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα μια συγγνώμη που δηλώνει την συλλογική αποδοχή της ευθύνης.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ο Δήμος της Νέας Σμύρνης σύσσωμος στέλνει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης αλλά και αποδοχής της ευθύνης.

Ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δήλωσε:

«Η σημερινή μέρα για όλους εμάς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μέρα ευθύνης και δράσης. Οι πολλές γυναικοκτονίες των τελευταίων μηνών δεν αφήνουν περιθώρια για εορτασμούς και χαμόγελα. Συλλογικά, αλλά και ο καθένας μόνος του, πρέπει να βοηθήσουμε στην εξάλειψη αντιλήψεων και νοοτροπιών βαθιά ριζωμένων στην κοινωνία μας όπως οι έμφυλες διακρίσεις που εκμηδενίζουν προσωπικότητες και οδηγούν σε οδυνηρή αντιπαλότητα αλλοιώνοντας τις σχέσεις.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ασφαλή και ενεργό παρουσία των γυναικών στην κοινωνική και πολιτική ζωή, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από τη συστηματική διαπαιδαγώγηση και την αμέριστη στήριξη στον αγώνα τους.

Οφείλουμε να κάνουμε κάθε μέρα της γυναίκας γιορτή».

Παράλληλα ο Δήμος Ν.Σμύρνης , η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και η Επιτροπή Ισότητας των φύλων τιμούν και συμμετέχουν στη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, που γιορτάζεται απανταχού στις 8 Μαρτίου. Η ανάγκη καθιέρωσής της αναδύθηκε κατά την περίοδο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο του πολιτικού αγώνα για ίσα δικαιώματα και δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

Γυναίκα είναι η μητέρα, η σύζυγος, η κόρη, η σύντροφος, η γιαγιά, η φίλη, η συνάδελφος …

Δυστυχώς η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη χώρα μας στιγματίζεται από το χαμό 17 γυναικών, που μέσα στο 2021 έχασαν τη ζωή τους, καθώς υπήρξαν θύματα εγκληματικής ενέργειας από μέρους των συντρόφων τους, θύματα γυναικοκτονίας όπως συνηθίζεται  να λέμε.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης ως επίσημος φορέας σχεδιασμού Κοινωνικής Πολιτικής και υλοποίησης δράσεων, επιλέγει για τον παραπάνω λόγο η σημερινή ημέρα να είναι ημέρα μνήμης για την άδικη απώλεια αυτών των γυναικών και όχι γιορτής. Είναι η μέρα που επιθυμούμε, ενώνοντας τη φωνή μας με αυτή της κοινότητας, να ζητήσουμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν καταφέραμε να γίνουμε ασπίδα τους.

Ταυτόχρονα στέλνουμε το μήνυμα ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης κρατώντας πυξίδα τη μνήμη αυτών των γυναικών, θα συνεχίσει την ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό να αποτρέψει φαινόμενα κάθε είδους βίας στην κοινότητα, μεταξύ αυτών και της έμφυλης.

Παράλληλα ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα προσφέροντας σε όλες τις γυναίκες του Δημαρχείου ένα διαδραστικό σεμινάριο από την Ομάδα Αυτοάμυνας – Αυτοπροστασίας Νέας Σμύρνης, διάρκειας 90 λεπτών στον «Γαλαξία», σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου (Ημέρα της Γυναίκας), το μεσημέρι.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης στέκεται πάντα δίπλα σε όλες τις γυναίκες ενημερώνοντας, συμβουλεύοντας, βοηθώντας, στηρίζοντας την προσπάθειά τους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του εαυτού τους. Γιατί όχι σημαίνει όχι» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024