Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία για Τσαβούσογλου: «Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών»

Βρετανία για Τσαβούσογλου: «Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών»

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενθάρρυνει Ελλάδα και Τουρκία να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο

«Δεν θεωρούμε ότι αμφισβητείται η κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Η Ελλάδα και η Τουρκία παραμένουν στενοί φίλοι και σύμμαχοι του Ηνωμένου Βασιλείου». Με μια λιτή δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, η Βρετανία ουσιαστικά υποβαθμίζει τη σημασία της δήλωσης Τσαβούσογλου που εγείρει θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών του Αιγαίου στο όνομα της αποστρατιωτικοποίησής τους και προαναγγέλλει κινήσεις από πλευράς Άγκυρας για την έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενθάρρυνει τις δύο χώρες να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση των εντάσεων στο Αιγαίο μέσω του διαλόγου, ενώ χαιρετίζει την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Αθήνας και Άγκυρας.

Διαβάστε επίσης: Τουρκική παρενόχληση στο ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά

Υπενθυμίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024