Facebook – Αντιμέτωπη με πρόστιμο 3,2 δισ. δολαρίων στη Βρετανία
Αιτία είναι η πιθανότητα η αμερικανική εταιρεία να έχει «κακοποιήσει» την αγορά εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Meta Platforms, μητρική εταιρεία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, βρίσκεται αντιμέτωπη με πιθανό πρόστιμο ύψους 3,2 δισ. δολαρίων (ή 2,3 δισ. στερλίνες αν προτιμάτε) από τις βρετανικές αρχές.
Αιτία είναι η πιθανότητα η αμερικανική εταιρεία να έχει «κακοποιήσει» την αγορά εκμεταλλευόμενη την κυριαρχία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα 44 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας.
Όπως ανέφερε στο Reuters η Liza Lovdahl Gormsen, σύμβουλος της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής Financial Conduct Authority (FCA), η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο περιλαμβάνοντας καταγγελίες Βρετανών από το 2015 έως το 2019.
Η αγωγή θα εκδικαστεί από το αρμόδιο βρετανικό δικαστήριο του Λονδίνου (Competition Appeal Tribubal) με κύρια κατηγορία ότι το Facebook κέρδισε δισεκατομμύρια στερλίνες «υιοθετώντας άνισους όρους» που ουσιαστικά απαιτούσαν από τους καταναλωτές να παραδώσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Από την πλευρά του το Facebook υποστηρίζει ότι το κοινό χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του καθώς «έχει (το κοινό) ουσιαστικό έλεγχο στις πληροφορίες που μοιράζεται με την Meta Platforms».
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
- Αγνοούνται τρεις ορειβάτες στον Αθανάσιο Διάκο Φωκίδας
- Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στους άνομους δρόμους των Peaky Blinders – Πυροβολισμοί στο Μπέρμιγχαμ
- «Τρέλανε» και τους συμπαίκτες του ο Ελ Κααμπί: Το απίθανο «ψαλιδάκι» από όλες τις λήψεις (vid)
- Αρης Μουγκοπέτρος: Στον εισαγγελέα σήμερα μετά τη μήνυση για ενδοοικογενειακή απειλή
- Σπουδαία νίκη για τους Ρόκετς (119-96) – Οι Γουόριορς «καθάρισαν» Κλέι Τόμπσον και Μάβερικς (126-116)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)









![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-150x85.jpg)

























![Συνεχίζει το ράλι ανόδου ο χρυσός – Κέρδη και για το ασήμι [γράφημα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gold-1633073_1280-315x220.jpg)

![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442