Σουηδία – Νέα μέτρα για τον κοροναϊό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα
Τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για ένα μήνα.
Η Σουηδία θα επιβάλει περισσότερα μέτρα για να αναχαιτίσει τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού και την κλιμακούμενη πίεση στο σύστημα υγείας, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.
«Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί αναμφίβολα. Το επίπεδο των μολύνσεων στη Σουηδία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο», είπε η πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.
Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η τηλεργασία –όπου είναι εφικτό–, το μειωμένο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και η μείωση του αριθμού των ανθρώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις.
Τα εστιατόρια θα κλείνουν πλέον στις 23:00 και θα επιτρέπεται η παραμονή στον χώρο μόνο σε καθήμενους αλλά σε τραπέζια με ανώτατο αριθμό πελατών τους οκτώ.
Επίσης οι ενήλικες καλούνται να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους σε εσωτερικούς χώρους.
Τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για ένα μήνα.
Ενώ ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί, σημειώνοντας νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με covid-19 παραμένει πολύ χαμηλότερα σε σχέση με το επίπεδο εκείνο που είχε παρατηρηθεί σε προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
Εξάλλου και ο αριθμός των νέων θανάτων είναι σχετικώς χαμηλός.
Πάνω από 1.000 ασθενείς νοσηλεύονται με COVID και σχεδόν οι 100 σε ΜΕΘ.
Η πίεση στο σύστημα υγείας επιτείνεται από την εξάπλωση άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού και από τις ελλείψεις στο προσωπικό, ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ – «Θα βομβαρδίζουμε όλα τα πλοία» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
- Παν. Δουδωνής για Μέση Ανατολή: Η χώρα θέλει σοβαρότητα – Μαζέψτε τον υπουργό σας, Άδωνι Γεωργιάδη
- Σπανάκης: Οι δήμοι στην πρώτη γραμμή για μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
- Ποια είναι η εμβέλεια των πυραύλων του Ιράν – Φτάνουν μέχρι την Ευρώπη;
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά τη νίκη στην Ποντγκόριτσα
- Μαυροβούνιο – Ελλάδα 65-79: Σπουδαία νίκη με σούπερ Τολιόπουλο η Εθνική! (vids)
- Μπάρτσα και Ρεάλ τα δίνουν όλα για Ρόδρι
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Έλον Μασκ, Άντριου Τέιτ και ο κύριος Telegram επιμένουν Ντουμπάι – «Προτιμώ drones από φόρους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442