Υπουργείο Υγείας – Από αύριο Δευτέρα 300 κλίνες Covid του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας
O Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος ενημέρωσε για τον αριθμό των κλινών που θα διατεθούν από τον ιδιωτικό τομέα.
Στο επιχειρησιακό σχέδιο του λεκανοπέδιου Αττικής μπαίνουν από αύριο άλλες 300 κλίνες Covid από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Έτσι το Κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Open».
Πρόσθεσε επίσης, ότι οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Σημείωσε ότι το ΕΣΥ πιέζεται πολύ και στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, από την μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και θα χρειαστεί απλές κλίνες. Ευτυχώς συμπλήρωσε δεν έχουμε δει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, «όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε».

Για τις νοσηλείες παιδιών
Ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό που έχει γίνει από το καλοκαίρι σε σχέση με τις νοσηλείες των παιδιών. «Ευτυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δει αύξηση, ούτε με την μετάλλαξη Δέλτα, ούτε με την Όμικρον», για την οποία, όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.
«Παρακολουθούμε, όμως στενά αυτόν τον σκληρό δείκτη των νοσηλειών», είπε και πρόσθεσε ότι στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται περίπου 50-70 παιδιά. Συμπλήρωσε ότι ο αριθμός είναι χαμηλός και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάτι σοβαρό, γι’ αυτό εξέρχονται γρήγορα από τα νοσοκομεία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Αυτό που κάνει ο Ερντογάν στην Αθήνα θα το κάνει σε όλους
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)











![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)
![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442