Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το φαινόμενο των Λύκων

Το φαινόμενο των Λύκων

Το μυστικό δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα. Το άλλο 14άρι των «Λύκων»: Η δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση στο πρωτάθλημα

Με 14 γκολ ενεργητικό, Γενάρη μήνα δεν αγοράζεις 28 βαθμούς πρωταθλήματος. Ή τέλος πάντων προέκυπτε πως δεν αγόραζες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας και το ονειρικό πέρασμα της Γουλβς από το «Ολντ Τράφορντ».

Γιατί όπως φαίνεται για όλα υπάρχει η πρώτη φορά. Ακόμη και για την «επίδειξη» – «απόδειξη» ενός κλαμπ που τα καταφέρνει στο υψηλότερο επίπεδο δίχως να ξοδεύει… σφαίρα. Ενα δικό του ποδόσφαιρο. Μια δική του φιλοσοφία. Ενα πολύ ενδιαφέρον φαινόμενο που σαφώς και ήδη παρακολουθείται στενά. Η χαρά του γκολ είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Παιχνίδι σε up tempo, με ρίσκα, με τις γραμμές ψηλά, με χώρους.

Εχει βάλει η Σίτι ως τώρα 53, η Λίβερπουλ 52, η Τσέλσι 45. Το να προσπαθείς να χτυπήσεις την πόρτα της Ευρώπης, σε αυτό το πρωτάθλημα, με 14 μοιάζει με ανέκδοτο. Ελα όμως που δεν είναι και οι ολοένα και περισσότεροι παρατηρητές σκίζουν τα πτυχία τους. Οκτώ νίκες Πρέμιερ Λιγκ (και τέσσερις ισοπαλίες) σε 19 αγωνιστικές γράφει το κοντέρ της παρέας του Ζοσέ Σα και του Ντανιέλ Ποντένσε.

Και είναι οκτώ και τα δικά της ματς στη σειρά που στο… τσακίρ κέφι έχουν άμυνα και επίθεση όλο και όλο από ένα γκολ: 1-0 τη Γουέστ Χαμ, την Μπράιτον, τη Γιουνάιτεντ, 0-0 με τη Νόριτς, την Τσέλσι, την Μπέρνλι σε αυτό το διάστημα που το «φαινόμενο» βρίσκεται στην κορύφωσή του. Η Γουλβς δηλαδή από τις 20 Νοέμβρη και πέρα έχοντας σκοράρει μόλις 3 γκολ έχει κερδίσει 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα ανεβάζοντας τη σχετική επίδοση στο «ένα γκολ για κάθε 4 βαθμούς». Να το διαβάζεις και να μην πιστεύεις στα μάτια σου.

Φυσικά το μυστικό δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα. Το άλλο 14άρι των «Λύκων»: Η δεύτερη καλύτερη αμυντική επίδοση στο πρωτάθλημα. Στα τελευταία οκτώ ματς που ήδη αναφέραμε η ομάδα του Μπερνάντο Λάγκε μπορεί να έχει πετύχει 3 γκολ, αλλά τι να πει κανείς από το γεγονός ότι έχει δεχθεί μόλις 2: Ενα από τη Σίτι και ένα από τη Λίβερπουλ στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων. Δεν λένε τυχαία πως ο Ζοσέ Σα είναι ο πιο επιδραστικός τερματοφύλακας της Premier League και η κορυφαία φετινή μεταγραφή στο Νησί.

Δεν λένε βεβαίως και όλη την αλήθεια διότι αυτή η επίδοση δεν είναι υπόθεση του ενός. Είναι μια άλλη φιλοσοφία. Ενα στυλ που… δεν κόβει εισιτήρια, αλλά που σίγουρα θα βάλει ιδέες σε πολλούς. Γιατί η άμυνα στο ποδόσφαιρο διδάσκεται. Και οι προπονητές θα έδιναν τα πάντα για ένα ποδόσφαιρο που περνά αποκλειστικά από τα δικά τους χέρια…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024