Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία - Στη δίνη του κοροναϊού η χώρα - Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

Γαλλία – Στη δίνη του κοροναϊού η χώρα – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και δεν αποκλείεται να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Σοκ στη Γαλλία από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 94.124 νέες μολύνσεις ενώ ο αριθμός των νοσηλευομένων έφτασε σε υψηλό επταμήνου, στους 16.200.

Το ίδιο χρονικό διάστημα άλλοι 167 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 122.462 από την αρχή της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται στα 8,98 εκατομμύρια, γεγονός που κατατάσσει τη Γαλλία στην έβδομη θέση στον κόσμο.

Τα νούμερα αυτά ανάγκασαν την κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για την πανδημία την Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων.

Νωρίτερα σήμερα, το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συγκαλέσει σύσκεψη για την Covid-19 την Δευτέρα, στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει αμέσως η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Τηρείτε τα μέτρα προστασίας και κάντε προληπτικά τεστ»

Χθες, Πέμπτη (23/12), ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες της χώρας του «να φροντίσουν ο ένας τον άλλον», κυρίως κάνοντας τεστ πριν συναντηθούν με τους δικούς τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Καλές γιορτές σε όλους! Σε όσους θα έχουν την χαρά να βρεθούν με την οικογένειά τους για Χριστούγεννα: τα βασικά μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις), προληπτικό τεστ για ασφάλεια, και, σε περίπτωση συμπτωμάτων, απομόνωση και γνωστοποίηση. Σε όσους εργάζονται για να μας φροντίσουν, να μας προστατέψουν: ευχαριστώ. Ας φροντίσουμε ο ένας τον άλλον», έγραψε στο Twitter.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε το μήνυμά του και σε βίντεο στο προσφιλές στους νέους TikTok. «Πρέπει, ακόμη κι αν είστε εμβολιασμένοι, να κάνετε τεστ …για να είστε βέβαιοι ότι δεν είστε φορείς του ιού πριν συναντηθείτε με τους δικούς σας…και, έπειτα, είτε πρόκειται για την πρώτη δόση είτε για την αναμνηστική, είναι καιρός να εμβολιαστείτε».

@emmanuelmacron♬ son original – Emmanuel Macron

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024