Η επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε ήταν τόσο πυκνή και ταυτόχρονα τόσο θλιβερή που διερωτάται κανείς για την οδό που έχει πάρει αυτή η χώρα. Ενας προβεβλημένος υπουργός της κυβέρνησης επαίρεται στην τηλεόραση για την «κυβερνησάρα» μας η οποία κρατά την αγορά ανοιχτή, ενώ στην Ολλανδία (μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν λάβει μέτρα προκειμένου να αποσοβηθεί κατά το δυνατόν ο κίνδυνος από την παραλλαγή Ομικρον του SARS-CoV-2) τα εστιατόρια κλείνουν από τις 5 το απόγευμα και από τις 8 το βράδυ δεν υπάρχει ούτε δυνατότητα παραγγελίας. Ο προβεβλημένος υπουργός της κυβέρνησης στέλνει από τηλεοράσεως τις ευχές του σε προβεβλημένο δημοσιογράφο ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού.

Την επομένη, 130 (!) άτομα πεθαίνουν στη χώρα από COVID-19. Μεταξύ αυτών και ο προβεβλημένος δημοσιογράφος ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος. Και ενώ ο γιατρός του δημοσιογράφου βγάζει, ως μη όφειλε, το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς του στη φόρα προκειμένου να απεκδυθεί τις όποιες ευθύνες του για την επιλογή του θανόντος να μη λάβει το σωτήριο εμβόλιο, στο Twitter μαίνεται καβγάς για το αν ο δημοσιογράφος υπέκυψε λόγω του ιού ή των θεραπειών που του χορηγήθηκαν! Εν τω μεταξύ, σε άλλη γωνιά της Ελλάδας, αντιεμβολιαστές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο παρενοχλούν καθηγητές και καίνε βιβλία στην πλατεία παραπέμποντας σε μαύρες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας.

Διεθνώς, τα νέα για την παραλλαγή Όμικρον δεν είναι ενθαρρυντικά. Η επέλασή της σε Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρακτικά ο ορισμός της εκθετικής αύξησης: τα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε μιάμιση με δύο ημέρες! Στη χώρα μας ωστόσο η κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της για μη λήψη μέτρων και οι πάντες ασχολούνται με το αν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στις αρχές του μήνα από το βήμα της Βουλής δήλωνε πως δεν έχει ενδείξεις ότι η εκτός ΜΕΘ νοσηλεία είναι πλημμελής, είχε γνώση της μελέτης του κορυφαίου λοιμωξιολόγου και του συνεργάτη του, η οποία μεταξύ άλλων διαπίστωνε ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο θανάτου.

Επιλέγουμε να τον πιστέψουμε τον Πρωθυπουργό που ισχυρίζεται άγνοια, γιατί είναι αβάσταχτο να ζει κανείς σε μια χώρα θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός της ψεύδεται. Αλλά θα τον ρωτήσουμε εμφατικά: τώρα που ξέρει, σκοπεύει να κάνει κάτι ή θα παρακολουθούμε όλοι μαζί άπραγοι τις εκατόμβες των νεκρών, εντός και εκτός ΜΕΘ;

Έντυπη έκδοση Το Βήμα

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr