Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά και… Αγιαξ (4-2), πεντάρα η Ντόρτμουντ (5-0)

Φωτιά και… Αγιαξ (4-2), πεντάρα η Ντόρτμουντ (5-0)

Ο Αγιαξ επικράτησε με 4-2 της Σπόρτινγκ και έκανε το «έξι στα έξι» στους ομίλους του Champions League – Πάρτι απέναντι στην Μπεσίκτας για την Ντόρτμουντ (5-0), που τερμάτισε τρίτη και θα συνεχίσει στο Europa League.

Ασταμάτητος. Ο Αγιαξ διέλυσε με 4-2 την Σπόρτινγκ στο Αμστερνταμ και ολοκλήρωσε με 6 στα 6 τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Ολλανδοί έκαναν το απόλυτο και με 20 γκολ σε έξι αναμετρήσεις πέρασαν ως πρώτοι στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με την Σπόρτινγκ να προκρίνεται ως δεύτερη με 9 βαθμούς.

Με τους ίδιους πόντους ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων και η Ντόρτμουντ, που διέλυσε με 5-0 την Μπεσίκτας, αλλά οι Πορτογάλοι υπερίσχυσαν στην ισοβαθμία. Ετσι, οι Γερμανοί τερμάτισαν στην τρίτη θέση και θα συνεχίσουν στο Europa League. Στην τελευταία θέση οι Τούρκοι, που τελείωσαν με έξι ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Απόλυτος ο Αγιαξ

Ματσάρα έγινε στην Ολλανδία, με τον Αγιαξ να διαλύει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με 4-2 και να κάνει το 6 στα 6 στη φάση των ομίλων.

Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 7ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι, όταν ο Μπραγκάνσα πάτησε τον Αλέ. Ο νεαρός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Βιρτζίνια και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Άμστερνταμ.

Στο 15’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0, αλλά το σουτ του Μπερχάους έφυγε δίπλα από το δοκάρι των φιλοξενούμενων, ενώ στο 21’ ο Βιρτζίνια είπε «όχι» στον Άντονι. Ο Αγιαξ έκανε ευκαιρίες, αλλά η Σπόρτινγκ ήταν αυτή που πέτυχε το δεύτερο γκολ της αναμέτρησης.

Στο 22’ Ταμπάτα έκανε το γέμισμα από τα δεξιά και ο Νούνο Σάντος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1. Μετά το γκολ των Πορτογάλων οι Ολλανδοί πίεσαν ακόμα περισσότερο και στο 42’ έκαναν το 2-1 με γκολ του Άντονι.

Ο άσος του Αγιαξ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ινάσιο, έκανε ωραία ενέργεια και με ψύχραιμο πλασέ έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας το προβάδισμα.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Νέρες στο 58’ να κάνει το 3-1 για την ομάδα του Αμστερνταμ. Ο Σχουρς έκλεψε από τον Σάντος, έδωσε στον Νέρες και αυτός με σουτ έδωσε αέρα δύο γκολ στον Αγιαξ. Στο 61’ ο Μπερχάους με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, με τον Ταμπάτα στο 78’ να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεϊρ, Σχουρς (60’ Ρενς), Άλβαρες (72’ Τέιλορ), Μαζραουί (77’ Τίμπερ), Μπλιντ (46’ Ταλιάφικο), Μαρτίνες, Χράφενμπερχ, Άντονι, Νέρες (60’ Κλάασεν), Αλέ, Μπερχάους

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Βιρτζίνια, Ματέους Ρέις, Ταμπάτα, Νούνο Σάντος (60’ Παουλίνιο), Λουίς Νέτο, Ουγκάρτε (73’ Σαράμπια), Τιάγκο Τομάς (60’ Γκονσάλβες), Γκονσάλο Ινάσιο, Μπραγκάνσα (81’ Εσούγο), Εσγάιο, Εστέβες (73’ Ναζίνιο).

Πάρτι για την Ντόρτμουντ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ντόρτμουντ το παιχνίδι με την Μπεσίκτας.

Η γερμανική ομάδα μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, καθώς θα τερμάτιζε στην τρίτη θέση ό,τι και εάν γινόταν στην τελευταία αγωνιστική, αλλά παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα έφτασε σε μια επιβλητική νίκη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από την αρχή και έκλεισαν την Μπεσίκτας στα καρέ της, με τους Χούμελς, Ρόις, Μπέλινγκχαμ και Βολφ να αγγίζουν το γκολ. Αυτός όμως που κατάφερε να σκοράρει ήταν ο Μάλεν στο 29’.

Ο Μπέλινγκχαμ έβγαλε αριστερά στον Μάλεν και αυτός με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Ντόρτμουντ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ουέλιντον, με τον Ρόις να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πέτυχαν άλλα τρία γκολ. Στο 53’ ο Ρόις… χόρεψε τους αντιπάλους του και με ένα πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 3-0, ενώ στο 68’ ο Χάαλαντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Νορβηγός «ξαναχτύπησε» στο 81’, με τον σούπερ σταρ της Ντόρτμουντ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ντεστάνογλου για το τελικό 5-0.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ (46’ Ρεϊνιέρ), Χούμελς, Ζαγκαντού (73’ Πόνγκρατσιτς), Σουλτς, Βίτσελ, Νταούντ, Μπέλινγκχαμ (73’ Γκερέιρο), Βολφ (63’ Πάσλακ), Ρόις (63’ Χάαλαντ), Μάλεν.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστάνογλου, Μεράς, Μοντέρο, Ουέλιντον, Ουϊσάλ, Σόουζα (82’ Χάτσινσον), Τοπάλ, Μποζντογκάν (76’ Ουτσάν), Καραμάν (46’ Ροζιέ), Λαρέν (69’ Γκεζάλ), Μπατσουαγί.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024