Γώγος για υποχρεωτικό εμβολιασμό – Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμος – Τι είπε για την 3η δόση
Εξέφρασε την άποψη ότι, «πρέπει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό να μπει στην 1η γραμμή των γιατρών που έχουν άμεση σχέση με της οικογένεια. Ο οικογενειακός, ο γυναικολόγος».
Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 και το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος.
Σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 είπε πως, «η αναγκαιότητα είναι τόσο μεγάλη κι έφτασε να το κάνει και η Ελλάδα και η Ευρώπη ως τελευταίο μέσο», ενώ υπενθύμισε ότι, «οι υγειονομικοί μιλούσαν για υποχρεωτικότητα επειδή δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλο ό,τι συμβαίνει μέσα στα νοσοκομεία».
«Από άποψη νομικής, συνταγματικής, δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Υγειονομικά είναι πολύ κρίσιμο», είπε, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στον ΑΝΤ1.
Πειθαρχικά για τους αρνητές γιατρούς
Ερωτηθείς σχετικά με τις «πηγές ενημέρωσης και επηρεασμού» των αρνητών όταν μεταξύ τους συγκαταλέγονται γιατροί είπε πως, «πολλές περιπτώσεις Ιατρικών Συλλόγων έχουν ξεκινήσει ήδη για πειθαρχικά , υπάρχει όμως πολύ χώρος για τέτοιες περιπτώσεις που επηρεάζονται από το διαδίκτυο».
Εξέφρασε την άποψη ότι, «πρέπει η ενημέρωση για τον εμβολιασμό να μπει στην 1η γραμμή των γιατρών που έχουν άμεση σχέση με της οικογένεια. Ο οικογενειακός, ο γυναικολόγος».
Σχετικά με την πρόταση που γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός, για εμβολιασμό με την 3η δόση σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, ο Χ. Γώγος είπε πως «έχει γίνει καιρό η συζήτηση», εξηγώντας ότι, «αλλάζουν συνεχεία τα δεδομένα», σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι που νοσούν είναι αυτοί που έχουν κάνει και τη 2η δόση και πριν από το εξάμηνο».
«Χρειάζεται ροή ενημέρωσης γιατί τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν», κατέληξε.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας