Λίγους μήνες μετά την δημοσιοποίηση έκθεσης με την οποία αναγνώριζε για πρώτη φορά την ύπαρξη UFO στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας διορίζει νέα ομάδα που θα διερευνήσει τα «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», όπως ονομάζονται πλέον τα ΑΤΙΑ.
Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς, η παρουσία ΑΤΙΑ αποτελεί δυνητική απειλή για τις πτήσεις και την εθνική ασφάλεια.
Η νέα «Ομάδα Αναγνώρισης Εναέριων Αντικειμένων και Διαχείρισης Συγχρονισμού» θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υφυπουργού Άμυνας αρμόδιου για θέματα πληροφοριών, του διευθυντή του Γενικού Επιτελείου και αξιωματούχων του Γραφείου Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Η ομάδα αντικαθιστά την Ομάδα Εργασίας Αγνώστου Ταυτότητας Εναέριων Φαινομένων που είχε συστήσει το πολεμικό ναυτικό.
Η έκθεση που δημοσιοποίησε τον Ιούνιο η αμερικανική κυβέρνηση αναφερόταν σε 144 περιστατικά εντοπισμού UFO από πιλότους και ναύτες του αμερικανικού στρατού, κατέληγε όμως στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την προέλευση των μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.
Η έκθεση ήρθε σαν στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την πολιτική που ακολουθούσε από τη δεκαετία του 1940 η Ουάσιγκτον, απορρίπτοντας τις μαρτυρίες για ΑΤΪΑ και «ιπτάμενους δίσκους».
Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ των New York Times και άλλων αμερικανικών μέσων για βίντεο που τραβήχτηκαν από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη και έδειχναν αντικείμενα διαφόρων σχημάτων θα επιταχύνουν σε ακραίες ταχύτητες, να πραγματοποιούν ελιγμούς πολύ υψηλών επιταχύνσεων, ακόμα και να βυθίζονται στο νερό ή να εξαφανίζονται απότομα από τον ουρανό.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας