Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ - Αφιξη της πρώτης πτήσης EgyptAir ύστερα από δεκαετίες

Ισραήλ – Αφιξη της πρώτης πτήσης EgyptAir ύστερα από δεκαετίες

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεών της, η EgyptAir θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από το Κάιρο στο Τελ Αβίβ, από τον Οκτώβριο.

Ιστορική για τη σημασία της αλλά και εντυπωσιακή για την υποδοχή της, ήταν η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες όπου προσγειώθηκε σήμερα αεροσκάφος του αιγυπτιακού εθνικού αερομεταφορέα Egyptair στο Τελ Αβίβ, στο Διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν της ισραηλινής πρωτεύουσας.

Από τη δεκαετία του 1980

Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός τύπος, από τη δεκαετία του 1980, οι μόνες πτήσεις μεταξύ Ισραήλ και Καΐρου που εκτελούνταν ήταν με την αεροπορική εταιρεία Air Sinai, θυγατρική της EgyptAir, η οποία όμως πραγματοποιούσε πτήσεις με αεροσκάφη χωρίς σημαία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεών της, η EgyptAir θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από το Κάιρο στο Τελ Αβίβ, από τον Οκτώβριο.

Τι προηγήθηκε

Η σημερινή πρώτη πτήση έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο νεοεκλεγείς Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο, συναντώντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας, μία επίσκεψη που ήταν επίσης η πρώτη Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο από το 2011 και όπου μάλιστα ο κ. Μπένετ είχε δηλώσει ότι είναι σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή και ότι μετά από τέσσερις δεκαετίες, η ειρηνευτική συνθήκη Αιγύπτου-Ισραήλ παραμένει ακρογωνιαίος λίθος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024