Για την αείμνηστη Ζωή Λάσκαρη μίλησε από καρδιάς ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο περιοδικό Gala και τη δημοσιογράφο Μαριλού Πανταζή. Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που η σταρ έκανε την τελευταία της νοερή υπόκλιση και σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρεται, μέσα σε όλα, στην πολύχρονη συμβίωση τους αλλά και την αυλαία της.
«Όταν ήμουν με τη Ζωή έκανα βέβαια διάφορες αταξίες»
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «όταν ζεις με κάποιον τόσα χρόνια, συμβαίνουν αλλαγές που είναι ανεπαίσθητες, δεν τις συνειδητοποιείς εκείνη τη στιγμή, Η Ζωή μού έμαθε πολλά. Και ίσως μου έδωσε να καταλάβω περισσότερο τη σημασία που έχει ένας δεσμός. Πριν από τη Ζωή είχα πολλές σχέσεις. Δεν είχα ποτέ κάτι το στέρεο, κάτι που να έχει προοπτική στον χρόνο».
«Όταν ήμουν με τη Ζωή έκανα βέβαια διάφορες αταξίες, τις οποίες είχε κατά καιρούς δημοσιοποιήσει και η ίδια, αλλά η ουσία είναι ότι με έμαθε κάτι που για μένα ήταν πρωτόφαντο και πρωτόγνωρο. Να συνειδητοποιήσω τη σημασία, το βάρος και την προοπτική μιας σχέσης στην οποία πέρα από το ερωτικό στοιχείο υπάρχει και μια βαθύτερη ανάγκη αυτογνωσίας, αυτοκριτικής και ταυτόχρονα μια προσπάθεια διερεύνησης τους ανθρώπου που είναι κοντά σου. Κάτι που θέλει κόπο και πολλή δουλειά. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που προσπάθησα να το κάνω» πρόσθεσε, με ειλικρίνεια, ο ποινικολόγος.
Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος τόνισε με διάθεση αυτοκριτικής πως «ζήσαμε μαζί ευτυχισμένα χρόνια. Θα μπορούσε να ήταν και πιο ολοκληρωμένη η ευτυχία και η σχέση αυτή θα μπορούσε να έχει κινηθεί σε περισσότερα επίπεδα. Εγώ ήμουν υπεύθυνος, που ενδεχομένως δεν προσπάθησα όσο έπρεπε. Στην ουσία, όμως, ο πυρήνας της σχέσης ήταν πολύ συμπαγής. Αν πρέπει να της δώσω έναν χαρακτηρισμό, ήταν γενικά μια ηλιόλουστη πορεία αυτά τα 41 χρόνια. Είχαμε και καταιγίδες αλλά τελικά μένει αυτό το φως».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας