Φωτιά στην Εύβοια – Νύχτα «κόλασης» στον Μυρτιά – Καίγονται σπίτια
Κόλαση φωτιάς στην Εύβοια. Καίγονται σπίτια τώρα στο Μυρτιά
Άλλη μια νύχτα κόλασης βρίσκεται σε εξέλιξη στον Μυρτιά Ευβοίας.
Η φωτιά επέστρεψε στην περιοχή και καίει ό,τι βρεθεί στο πέρασμά της. Οι πύρινες γλώσσες υψώνονται πολλά μέτρα πάνω καίγοντας τα δέντρα.
Σύμφωνα με το evima, σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες και ο ουρανός έχει γίνει πορτοκαλί. Μέσα σε λίγα λεπτά έχει δημιουργηθεί ένα νέο πύρινο μέτωπο, με κίνδυνο να εξαπλωθεί περαιτέρω.
Με ό,τι μέσα διαθέτουν, τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όσο και οι κάτοικοι, προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά από τις στέγες των σπιτιών.
Παράλληλα, η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια περνά από χωριό σε χωριό, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο.
Προσπέρασε το χωριό Δάφνη, ένα από τα πολλά μέτωπα της φωτιάς, που έφτασε από τις Κεχριές, αφού πλέον δεν είχε τίποτα να κάψει.
Στη Φαράκλα οι φλόγες επανήλθαν περισσότερο απειλητικές και σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις να τις αντιμετωπίσουν περιμετρικά του χωριού. Εκκλήσεις δέχονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από παντού.
Οι εφιαλτικές στιγμές δεν έχουν τελειώσει και στη βόρεια και στη δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή του δήμου Ιστιαίας. Οι προληπτικές εκκενώσεις χωριών στην πορεία της ημέρας δεν επαρκούν και, πριν λίγο, ανακοινώθηκαν από τον δήμαρχο, Γιάννη Κοτζιά και νέες, για προληπτικούς λόγους.
Με ανακοίνωσή του, εκκενώνονται οι οικισμοί Σίμια, Κυπαρίσσι, Βούτα και Μονοκαρυά.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, «γίνονται ζώνες πυροπροστασίας γύρω από τα χωριά, με όποια μέσα μπορούν να διατεθούν», ενώ συστήνει στους πολίτες «ψυχραιμία υπομονή και αλληλεγγύη».
Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέσα πυρόσβεσης που είναι λιγοστά, λέγοντας πως «η επίθεση που δεχόμαστε είναι ασύμμετρη και τα μέσα πυρόσβεσης που διατίθενται είναι λίγα, περισσεύει όμως ο εθελοντισμός και η ανθρώπινη ψυχή».
- Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται με φόντο τη δεύτερη κούπα της χρονιάς
- Λήμνος: Ήχησε το 112 λόγω κακοκαιρίας – Χείμαρροι και ορμητικά ρέματα
- Πέλικανς – Μπακς 119-138: Πέρασαν από τη Νέα Ορλεάνη και συνεχίζουν το σερί (vids)
- Ακίνητα: Έξι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα μπόνους δόμησης – Πότε εκδικάζονται
- Ιδού η απορία: Κάνουμε stretching πριν ή μετά την άσκηση;
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν κάνει επαφές για τον Χάαλαντ»
- Καθαρά Δευτέρα: Σε εξέλιξη η έξοδος του τριημέρου – Τα μέτρα της Τροχαίας
- Στο φαρμακείο της γειτονιάς αναζητούν όλα τα ακριβά φάρμακα οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442