Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε στη σημερινή μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης επιβλήθηκε εύκολα του Ισπανού Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς με 2-0 σετ (6-3, 6-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του μονού του ολυμπιακού τουρνουά τένις. Μάλιστα, αυτή ήταν η 21 συνεχόμενη νίκη του «Νόλε» για φέτος, του οποίου το σερί σε επίπεδο Ολυμπιάδας φτάνει τις 12 επικρατήσεις. Στους «8» θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι.
Λίγες ώρες αργότερα, ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε μια ακόμα πρόκριση αφού μαζί με την Νίνα Στογιάνοβιτς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του διπλού μικτού τουνουά του Τόκιο.
Το σερβικό ντουέτο επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του αντίστοιχου βραζιλιάνικου των Λουίζα Στέφανι και Μαρσέλο Μέλο και θα αντιμετωπίσει τους Γερμανούς Λάουρα Σίγκεμουντ και Κέβιν Κράβιετζ στην ημιτελική φάση.
Φέτος ο Τεντόγλου έχει 4 άλματα στα 8,25, 8,23, 8.27 και 8,14 μέτρα ενώ απόψε (1/3) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έκανε 8,22μ. δείχνοντας σταθερότητα που προμηνύει μεγαλύτερα άλματα προσεχώς.