Σημαίες του ουράνιου τόξου στα κτίριά τους, για να τιμήσουν το «Μήνα Υπερηφάνειας», ύψωσαν οι πρεσβείeς ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανίας στη Μόσχα. Να σημειωθεί ότι στη Ρωσία έχουν απαγορευτεί από το 2013 οι παρελάσεις υπερηφάνειας και η απεικόνιση της σημαίας του ουράνιου τόξου

Οι πρεσβείες της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του Καναδά στη Ρωσία ύψωσαν σήμερα σημαίες του ουράνιου τόξου στα κτίριά τους για να τιμήσουν το «Μήνα Υπερηφάνειας».

«Δυστυχώς, τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ εξακολουθούν σε όλον τον κόσμο να πέφτουν θύματα βίας, παρενόχλησης και διακρίσεων, απλώς και μόνο επειδή είναι αυτοί που είναι», ανέφεραν οι πρεσβευτές των τριών χωρών, μαζί με τους συναδέλφους τους της Ισλανδίας και της Αυστραλίας και έναν διπλωμάτη από τη Νέα Ζηλανδία.

Στην ανακοίνωση, οι έξι διπλωμάτες σημειώνουν ότι «οι αρχές συχνά κλείνουν τα μάτια στα εγκλήματα μίσους σε πολλές χώρες».

Η αμερικανική πρεσβεία ανάρτησε στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία ο πρεσβευτής Τζον Σάλιβαν κρατάει τη σημαία του ουράνιου τόξου, η οποία στη συνέχεια υψώνεται στην είσοδο του κτιρίου.

Παρόμοιες σημαίες ύψωσαν επίσης οι πρεσβείες του Καναδά και της Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τον Ιούνιο του 2020 η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε υψώσει και πάλι τη σημαία του ουράνιου τόξου στην πρόσοψή της, προκαλώντας την αντίδραση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σχολίασε πως το γεγονός αυτό υποδηλώνει τον… σεξουαλικό προσανατολισμό των Αμερικανών διπλωματών!

Το 2013, η Ρωσία υιοθέτησε ένα νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε ανηλίκους. Υπό αυτό το πρόσχημα, απαγορεύτηκαν οι παρελάσεις υπερηφάνειας και η απεικόνιση της σημαίας του ουράνιου τόξου.

Από πέρυσι, το Σύνταγμα της Ρωσίας ορίζει ότι ο γάμος είναι ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα, απαγορεύοντας εκ των πραγμάτων τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr