Περού: Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λίμα
Κάτοικοι της περουβιανής πρωτεύουσας βγήκαν στους δρόμους τρομοκρατημένοι από τον σεισμό
Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών έπληξε τη Λίμα και άλλες περιοχές κατά μήκος των ακτών του κεντρικού Περού στον Ειρηνικό το βράδυ της Τρίτης, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές ως εδώ.
Η σεισμική δόνηση, που το περουβιανό Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο αρχικά εκτίμησε πως ήταν ισχύος 5,8 βαθμών, καταγράφηκε χθες Τρίτη στις 21:54 (τοπική ώρα· σήμερα Τετάρτη στις 05:54 ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε βάθος 32 χιλιομέτρων και σε απόσταση 33 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά από τη Μάλα, παράκτια περιοχή περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Λίμα.
Η περουβιανή υδρογραφική υπηρεσία απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να χτυπήσει τσουνάμι.
Κάτοικοι της περουβιανής πρωτεύουσας βγήκαν στους δρόμους έντρομοι, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο σεισμός «ήταν πολύ δυνατός, ταρακούνησε όλο το σπίτι, αναγκάστηκα να βγω έξω», είπε η Χούλια Λάσαρο Ροδρίγκες, 60 ετών.
Στην Κόστα Βέρδε («Πράσινη Ακτή»), αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων από ύψος 80 μέτρων, μετέδωσε το περουβιανό τηλεοπτικό δίκτυο Canal N.
Το Περού πλήττεται κάθε χρόνο από τουλάχιστον τριάντα σεισμούς που γίνονται αισθητοί από τον πληθυσμό, καθώς βρίσκεται πάνω στον επιλεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, περιοχή με έντονη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα λόγω των μετακινήσεων τεκτονικών πλακών, κατά μήκος των δυτικών ακτών της αμερικανικής ηπείρου.
Ο σεισμός σημειώθηκε καθώς το Περού περιμένει ακόμη να μάθει το επίσημο αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 6ης Ιουνίου και η πολιτική ατμόσφαιρα είναι ολοένα περισσότερο τεταμένη.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442