Γαλλία: Σάλος με το χαστούκι στον Μακρόν – «Κάτω ο μακρονισμός» φώναζε ο δράστης
Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα και το κίνητρο του άνδρα δεν είναι ξεκάθαρα. Πάντως, φέρεται να φώναζε «Κάτω από Μακρονισμός» καθώς χαστούκιζε τον πρόεδρο
Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν οι Αρχές της Γαλλίας για το χαστούκι που δέχτηκε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια περιπάτου.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο γάλλος πρόεδρος χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος όταν ένας άνδρας τον χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, η ασφάλειά του σπεύδει να τον απομακρύνει και ακινητοποιεί τον δράστη και ένα ακόμη άτομο.
Μέχρι στιγμής, η ταυτότητα και το κίνητρο του άνδρα δεν είναι ξεκάθαρα. Πάντως, φέρεται να φώναζε «Κάτω από Μακρονισμός» καθώς χαστούκιζε τον πρόεδρο.
Όπως αναφέρει το BBC, αυτός και άλλος ένας άνδρας ανακρίνονται από την αστυνομία.
#Macron se fait gifler en direct de #Tain pic.twitter.com/tsXdByo22U
— ⚜️ (@AlexpLille) June 8, 2021
Επίθεση με αυγά το 2016 και το 2017
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν (τότε υποψήφιος για την γαλλική προεδρία) δέχεται επίθεση.
Συγκεκριμένα, το 2017 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε αγροτική έκθεση στο Παρίσι, δέχτηκε επίθεση με αυγά.
Το περιστατικό κατέγραψε με την κάμερα του ένας επισκέπτης και στη συνέχεια ο γάλλος δημοσιογράφος, Ζαν Μπαπτίστ Μαρτό, το ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Επίσης, τον Ιούνιο του 2016, διαδηλωτές του επιτέθηκαν με αυγά κατά τη διάρκεια τελετής για την αποκάλυψη επετειακού γραμματοσήμου στη Μοντρέιγ.
MacrOmlette – MacrOU
The President of France, @EmmanuelMacron, hit by an egg. Stop wasting eggs on #progressives!
???#FrustrateAFilm #Macron #France #LeftyScum pic.twitter.com/IQJl7pbDLG
— Cezar-Victor Năstase (@CezarVNastase) March 2, 2018
- Λανουά στους διαιτητές: «Πρόκληση η Ελλάδα για μένα – Αν μείνω κάποιοι θα είστε στην Super League 2»
- Σοκ για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου: Υπέστη ξανά καρδιακή προσβολή
- Μήνυμα Πλακιά σε Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη» – Τι είπε για την Καρυστιανού
- Πασχαλινά δώρα στα Ειδικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Πειραιά
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η δικογραφία για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή – Τη Μ. Τρίτη οι υπόλοιποι έντεκα
- Συγκλονίζει ο Εμπαπέ: «Με αποκαλούσαν μαϊμού – Ήθελα να φύγω από την εθνική Γαλλίας»
- Φως στο Τούνελ: Επιστρέφει με τρεις καθηλωτικές υποθέσεις
- Άσκηση ετοιμότητας στο Δήμο Αγίου Νικολάου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442