Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αστυνομικοί είπαν σε άνδρα ότι μεταφέρει ναρκωτικά – Το κουτί περιείχε τις στάχτες της κόρης του

ΗΠΑ: Αστυνομικοί είπαν σε άνδρα ότι μεταφέρει ναρκωτικά – Το κουτί περιείχε τις στάχτες της κόρης του

Το απίστευτο περιστατικό οφείλεται στα ψευδώς θετικά τεστ φορητά τεστ ναρκωτικών, εξαιτίας των οποίων μεταξύ άλλων μια μητέρα τεσσάρων παιδιών πέρασε αδίκως τέσσερις μήνες στη φυλακή

Ο Νταρτάβιους Μπαρνς καθόταν δεμένος με χειροπέδες μέσα σε ένα περιπολικό στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόις, κοιτάζοντας μπερδεμένους τους αστυνομικούς που τον ενημέρωναν ότι ανακάλυψαν ένα κουτί στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του, που είχε βγει θετικό σε επιτόπιο τεστ για μεθαμφεταμίνες.

Στη συνέχεια, του έδειξαν το κουτάκι για το οποίο μιλούσαν κι εκείνος τινάχτηκε από τη θέση του τρομαγμένος.

«Όχι, όχι, αδερφέ, αυτή είναι η κόρη μου», ακούγεται να ουρλιάζει στο βίντεο από την κάμερα σώματος των αστυνομικών, την ώρα του περιστατικού που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020. «Τι κάνετε εκεί, αδερφέ; Αυτή είναι η κόρη μου!»

Το δοχείο, εξήγησε στους αστυνομικούς, περιείχε τις στάχτες της δύο ετών κόρης του – και όχι κάποια παράνομη ουσία.

Τώρα, ο Μπαρνς έχει υποβάλει μήνυση κατηγορώντας τους αστυνομικούς ότι απέσπασαν παράνομα το δοχείο με τις στάχτες της κόρης του, το άνοιξαν χωρίς τη συναίνεσή του και άδειασαν κάποιες από τις στάχτες της την ώρα που τις έλεγχαν για… ναρκωτικά. Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 47 λεπτά βίντεο από τις κάμερες σώματος είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η αστυνομία εντέλει άφησε ελεύθερο τον Μπαρνς χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες και ο πατέρας του, που ήταν επίσης παρών, παρακάλεσε τους αστυνομικούς να του δώσουν πίσω τις στάχτες της Τα’Νάζα Μπαρνς, της 2χρονης κόρης του που πέθανε από αμέλεια και ασιτία τον Φεβρουάριο του 2019. Η μητέρα της, Τουάνκα Λ. Ντέιβις και ο σύντροφός της καταδικάστηκαν σε δεκαετίες κάθειρξης για τον θάνατό της.

Ο Μπαρνς υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί «βεβήλωσαν» τις στάχτες της κόρης του, ελέγχοντάς τες για ναρκωτικά.

Το απίστευτο περιστατικό καθιστά σαφείς τους κινδύνους των ψευδώς θετικών επιτόπιων τεστ ναρκωτικών που χρησιμοποιεί η αστυνομία σε τυχαίους ελέγχους, βάσει των οποίων τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί θετικά σε ναρκωτικές ουσίες αντικείμενα όπως μπισκότα, αποσμητικά, καραμέλες και… ζύμη για τορτίγια. Το 2018, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών έμεινε πέντε μήνες στη φυλακή, όταν οι βιταμίνες της βγήκαν ψευδώς θετικές ως oxycodone, σύμφωνα με δημοσίευμα του Miami Herald.

Με πληροφορίες από Washington Post

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024