Ρωσία: Ο Πούτιν λέει ότι θα «σπάσει τα δόντια» των ξένων που θα επιτεθούν στη Ρωσία
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα «θα σπάσει τα δόντια» σε όποια ξένη δύναμη επιχειρήσει να πάρει ένα κομμάτι από τα εδάφη της Ρωσίας
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα «θα σπάσει τα δόντια» σε όποια ξένη δύναμη επιχειρήσει να πάρει ένα κομμάτι από τα εδάφη της Ρωσίας.
Ο Ρώσος ηγέτης έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με ανώτερους αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση, αναφερόμενος σε σχόλια ξένων που διερωτώνται, όπως είπε, αν χρειάζεται να ελέγχει η Ρωσία τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της Σιβηρίας.
Ένα παρόμοιο σχόλιο είχε αποδοθεί στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, παρότι η ίδια είχε αρνηθεί ότι το είχε κάνει.
«Μερικοί μάλιστα δεν διστάζουν δημόσια, να λένε ότι ο πλούτος της Σιβηρίας δεν είναι δυνατόν να ανήκει μόνο σε μια χώρα», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας «είναι φοβερό να ακούς τέτοια πράγματα, ιδιαίτερα δημόσια, αλλά μερικές φορές ακούγονται».
Χρησιμοποιώντας μια γλώσσα μαχητική, που έλκει όσους αποτελούν τη βάση της εξουσίας του ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα δώσει αποστομωτική και δυναμική απάντηση σε τυχόν επίδοξους επιτιθέμενους.
«Όλοι θέλουν κάτι να δαγκώσουν, είτε να κόψουν κάτι με τα δόντια τους. Αλλά πρέπει να ξέρουν, εκείνοι που ετοιμάζονται να το κάνουν αυτό, ότι θα τους σπάσουμε τα δόντια, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να δαγκώσουν. Αυτό είναι προφανές. Και η εγγύηση γι’ αυτό είναι η ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεών μας», δήλωσε ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, όλες τις εποχές συμβαίνει το ίδιο: Μόλις η χώρα γίνεται πιο δυνατή, αμέσως εφευρίσκονται αφορμές, για να περιορίσουν την ανάπτυξή της. Υπενθύμισε μάλιστα τη ρήση του Ρώσου αυτοκράτορα Αλεξάνδρου Γ’ για την Ρωσία, «Φοβούνται το μεγάλο μας μέγεθος», και είπε ότι μερικοί μάλιστα στο εξωτερικό θεωρούν την Ρωσία πολύ μεγάλη, ακόμη και μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Τα σχόλια αυτά του Ρώσου προέδρου γίνονται εν μέσω μιας προσπάθειας να συμφωνηθεί μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, με στόχο να αποτραπεί περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων της Μόσχας με την Ουάσινγκτον.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442