Βομβαρδισμός ΜΜΕ στη Γάζα: Έρευνα για «πιθανό έγκλημα πολέμου» ζητούν ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» και η Διεθνής Αμνηστία ζητούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει τον βομβαρδισμό του κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας που στέγαζε, μεταξύ άλλων, το δίκτυο Al Jazeera και το Associated Press, ως πιθανό έγκλημα πολέμου
Οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» και η Διεθνής Αμνηστία ζητούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει τον βομβαρδισμό του κτιρίου στη Λωρίδα της Γάζας που στέγαζε, μεταξύ άλλων, το δίκτυο Al Jazeera και το Associated Press, ως πιθανό έγκλημα πολέμου.
«Η σκόπιμη στόχευση μέσων μαζικής ενημέρωσης αποτελεί έγκλημα πολέμου» δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, Κριστόφ Ντελόιρ.
«Καταστρέφοντας σκόπιμα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν προκαλούν μόνο υλική ζημιά στις επιχειρήσεις ενημέρωσης. Παρεμποδίζουν, επίσης, την κάλυψη από τα ΜΜΕ μιας σύγκρουσης που επηρεάζει άμεσα τον άμαχο πληθυσμό» επισημαίνει ο ίδιος.
THREAD This Sunday, we formally seized the prosecutor of the International Criminal Court, Fatou Bensouda, about the bombing of local and international media installations and equipment in #Gaza since May 11, which we consider to be war crimes. https://t.co/nrk3k7rcsg pic.twitter.com/Lpxr7tNjCm
— Christophe Deloire (@cdeloire) May 16, 2021
Διαβάστε επίσης: Ο Νετανιάχου βομβαρδίζει γραφεία δημοσιογράφων για να «θάψει» τα εγκλήματα πολέμου
Σημειώνεται πως «σοκαρισμένο και τρομοκρατημένο» δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Associated Press, μιλώντας για πλήγμα στην ενημέρωση.
Tην ίδια στιγμή, το εδρεύον στο Κατάρ δίκτυο Al Jazeera κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το χτύπημα και να καταστήσει το Ισραήλ υπόλογο. «Το Al Jazeera καλεί όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους θεσμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταγγείλουν αυτές τις αδίστακτες βομβιστικές επιθέσεις και να καταστήσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ υπεύθυνη για σκόπιμη στόχευση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε μία δύσκολη μάχη με την Παρτιζάν – Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις εκεί»
- Αγωνία για την 16χρονη Λόρα – Βίντεο ντοκουμέντο από την άφιξή της στην Αθήνα
- Ο εισαγγελέας της Νότιας Κορέας ζητά την θανατική ποινή για τον πρώην πρόεδρο Γιουν
- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: «800 εκατ. από 64 δράσεις ΕΣΠΑ για ΜμΕ, μηδέν ευρώ δαπάνη – Είναι σκοπιμότητα, όχι ανικανότητα
- Διαβατήρια: Τα πιο ισχυρά του κόσμου το 2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα
- Τζόλης: «Θέλω να παίξω σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα ή η Λίβερπουλ»
- Μεγάλη νίκη για την Google – Η Apple επέλεξε το Gemini για το αναβαθμισμένο Siri
- Επίσκεψη Γεραπετρίτη στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)



















































![Βόλος: Συναγερμός στο νοσοκομείο – Άνδρας απειλεί να πέσει στο κενό [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/a2-4-1200x776-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442