Δημόπουλος: Στο επόμενο δίμηνο το τείχος ανοσίας
Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανη του ΕΚΠΑ προανήγγειλε θεραπείες για την πρόληψη των θρομβώσεων, την καλύτερη υποστήριξη του αναπνευστικού, αλλά και την αναστολή φλεγμονών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ανάπτυξη φαρμάκων κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανη του ΕΚΠΑ, Αθανάσιο Δημόπουλο.
«Υπάρχουν θεραπευτικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση της νόσου. Δε θα υπάρχει ένα φάρμακο. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αντιικά φάρμακα για να αναστείλουμε τον πολλαπλασιασμό του ιού, αλλά σε αυτή τη φάση το βάρος πέφτει στο να αναστείλουμε τη φλεγμονή είτε με τα κορτικοειδή είτε με άλλους παράγοντες που εμποδίζουν ή μειώνουν τη φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία είναι αυτή που οδηγεί μερικούς ασθενείς σε πολύ βαριά κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Ο ίδιος προανήγγειλε θεραπείες για την πρόληψη των θρομβώσεων, την καλύτερη υποστήριξη του αναπνευστικού, αλλά και την αναστολή φλεγμονών. «Όλες αυτές οι θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι σε εξέλιξη και όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε και τη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών που νοσηλεύονται», πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, ο κ. Δημόπουλος σχολίασε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών υπάρχει μια μαζική συμμετοχή, η οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το επόμενο δίμηνο να μπορέσουμε να χτίσουμε το συλλογικό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει πλέον την οριστική απαλλαγή από τον κοροναϊό.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442