Αλβανία: Νίκη Ράμα στις κοινοβουλευτικές εκλογές – Την Τρίτη τα τελικά αποτελέσματα
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει την αυτοδυναμία, εάν συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων.
Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας συγκέντρωσε το 49,5% των ψήφων στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε η κρατική εκλογική επιτροπή με το 30% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί.
Το Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης ήρθε δεύτερο με 38,8%, ενώ το Κίνημα Σοσιαλιστικής Ένταξης ήρθε τρίτο με 7,1% των ψήφων.
Η επιτροπή δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα την Τρίτη.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει την αυτοδυναμία, εάν συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων.
Η Αλβανία, με πληθυσμό 2,8 εκατομμυρίων αλλά 3,6 εκατ. ψηφοφόρους λόγω της μεγάλης διασποράς, έχει ιστορικό βίας και ισχυρισμών για εκλογική απάτη κατά τις τρεις δεκαετίες μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Την Τετάρτη, δολοφονήθηκε ένας υποστηρικτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση, η οποία ακολούθησε μια διαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού κόμματος.
Διαβάστε επίσης: Εκλογές με παρατράγουδα – Η τρελή πορεία αυτοκινήτου και μια επίθεση με… καρέκλες
Η Αλβανία τέθηκε σε καθεστώς υποψήφιου κράτους – μέλους της Ε.Ε. το 2014 αλλά δεν έχει σημειώσει ιδιαίτερη πρόοδο, κυρίως εξαιτίας της αποτυχίας της να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις καθώς και της κόπωσης που παρατηρείται σχετικά με τη διεύρυνση του μπλοκ, αναφέρει το Reuters.
Η βαλκανική χώρα, η οποία μαστίζεται από υψηλά επίπεδα διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος, κατηγορείται από της ΗΠΑ πως πρωτοστατεί στην παραγωγή μαριχουάνας και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
- Η έκθεση All Eyes on Palestine στην Αθήνα – Η σύγχρονη τέχνη ως εργαλείο αντίστασης
- Αποκαθίσταται ιστορικό κτίριο της Κέρκυρας
- Τι πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
- Ραγδαίες εξελίξεις στο φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη και ο επιχειρηματίας φίλος του
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442