Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: «Παράθυρο» για να γίνεται πιο γρήγορα η 2η δόση για όσους θέλουν να ταξιδέψουν
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και της εγκύους
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν, να κάνουν τη β δόση της AstraZeneca στις 8 αντί στις 12 εβδομάδες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και της εγκύους.
Πριν λίγες ημέρες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνέστησε όσους έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να μην παραλείψουν να κάνουν και τη δεύτερη.
Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, διαβεβαιώνει ο ΕΜΑ, επισημαίνοντας όμως ότι το όφελος είναι μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν σοβαρή μορφή Covid-19.
Η ανάλυση του ΕΜΑ επιβεβαιώνει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας, της ανάγκης διασωλήνωσης και θανάτου λόγω Covid-19, διαβεβαιώνει ο οργανισμός.
Η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ «εξέτασε συστάσεις για τη χορήγηση του εμβολίου έπειτα από μεσοδιάστημα μεγαλύτερο των 4-12 εβδομάδων, καθώς και για τη μη χορήγηση της δεύτερης δόσης, ή τη χορήγηση εμβολίου mRNA ως δεύτερη δόση» αναφέρει ο οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ.
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442