Τουρκία : Δημοσκόπηση «χαστούκι» για Ερντογάν – Τον ξεπερνούν σε ποσοστά Ιμάμογλου και Γιαβάς
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου, το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι, ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε
Ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς εκλέγονται πρόεδροι της Τουρκίας παίρνοντας πιο ψηλά ποσοστά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, ενώ τα ποσοστά των συγκυβερνώντων κομμάτων ΑΚΡ και ΜΗΡ εμφανίζονται πολύ χαμηλά.
Όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα philenews.com, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου, το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι, ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.
Το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Ιμάμογλου και Γιαβάς προηγούνται του Ερντογάν
Στο ερώτημα ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές αν σε αυτές συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μανσούρ Γιαβάς, ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, το 29% απάντησε Ερντογάν και το 44,5% απάντησε Μανσούρ Γιαβάς.
Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές εάν σε αυτές συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 28,2% απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν και το 43,3% απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.
Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Μανσούρ Γιαβάς, το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48% Μανσούρ Γιαβάς. Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Εκρέμ Ιμάμογλου το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48,6% απάντησε Εκρέμ Ιμάμογλου.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 25,8% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 21,6% απάντησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,4% το Καλό Κόμμα, το 8% το φιλοκουρδικό HDP και το 6% το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442